Зміст:
  1. паліндром – Сансет
  2. sportcafé – Все що у мене є
  3. Sheetel, Renie Cares – Я – це ти
  4. Lady Alphina – Якби не ти
  5. shmiska – Нічого
  6. Burned Time Machine – Твоя система буде зруйнована 
  7. Vitryla – Кусай
  8. -YCH – Місце
  9. sho4k – Небосхил
  10. ЯК СПРАВИ? – 3 СТАДІЇ ЗАКОХАНОСТІ

Третій тиждень лютого приніс понад 300 пісень. Зумовлено 14 лютим – Днем усіх закоханих. Для виконавців це можливість переосмислити  почуття любові та створити автентичну атмосферу для цього особливого дня.

У цьому випуску поговоримо про найпозитивніший трек від паліндрома, нетиповий другий сингл від sportcafé, декламацію творчості Майка Йогансена від Sheetel та Renie Cares.

паліндром – Сансет

Жанр релізу: реп.

Дата релізу: 16.02.2024.

Після релізу рок-альбому "Найліпші питання собі" Степан Бурбан починає поступово повертатися до звичного реп-звучання. Пісня "Сансет" – це уміщення усіх особистих думок виконавця, які просто зараз його турбують, у рамки чотирихвилинного треку.

У синглі паліндром порівнює травми та проблеми зі зламаною рукою: часом хочеться, щоб хтось намалював на гіпсі сонце, що хоч якось зігріє та переналаштує потік думок на щось позитивне. Тому лише підтримка від інших допоможе пережити складні часи та рухатися далі навіть попри глибокі рани.

sportcafé – Все що у мене є

Жанр релізу: ґрандж, експериментальний рок.

Дата релізу: 16.02.2024.

Другий реліз запорізьких постпанкерів, який увійде до дебютного альбому. Цього разу sportcafé вирішив відійти від своїх стандартних витоків та створити ґранджеву експериментальну композицію, яка навіює не стільки сум, скільки беземоційність, що супроводжується ритмічними та жирними гітарними рифами.

"Все що у мене є" має беззаперечно депресійну атмосферу, яка супроводжується невдалими спробами вийти з циклічного кола провалів та втрат. Головний герой це розуміє та заспокоює себе: у нього є ще сни, у яких він може бачити себе саме таким, яким уявляє.

Sheetel, Renie Cares – Я – це ти

Жанр релізу: електро, трип-хоп.

Дата релізу: 14.02.2024.

Трип-хопове декламування не менш авангардної творчості Майкла Йогансена. Сингл занурює у власний часовий простір, який має унікальну ритміку та атмосферу. Один із нетипових релізів на день усіх закоханих.

Lady Alphina – Якби не ти

Жанр релізу: арт-рок, інді-рок.

Дата релізу: 15.02.2024.

Щемлива та журлива пісня про те, наскільки сильною та живильною є любов у важкі часи. "Якби не ти" створена у той період, коли кожна зустріч та промовлене слово можуть виявитися останніми.

Пісня передає увесь вихор відчуттів через енергійний арт-рок, який наростає та досягає свого симфонічного апогею під кінець.

shmiska – Нічого

Жанр релізу: інді-поп, поп.

Дата релізу: 14.02.2024.

Виконавиця shmiska, відома піснею "Запальничка" та спільним з проєктом "Хейтспіч" треком "Сліди", випустила на день усіх закоханих сингл "Нічого".

"Нічого" – це пісня про тих людей, що і досі не пізнали закоханість та ще не відчували любов. shmiska створила власний монолог у жанрі інді-поп з легким елементом джазу.

Burned Time Machine – Твоя система буде зруйнована 

Жанр релізу: металкор, ню-метал.

Дата релізу: 16.02.2024.

Допоки полтавський металкор-гурт Burned Time Machine не випустив дебютний повноформатник, творчість все ще продовжує рясніти різноманітними експериментами. Часом вони занадто банальні та нецікаві, а інколи кардинально унікальні та захопливі.

У випадку з синглом "Твоя система буде зруйнована" відбувся жанровий кросовер, у якому гурт поєднав дві різні течії металу. Пісня створила кіберпанкову квінтесенцію порівняння людського мозку з комп’ютерною системою, яка має елементи металкору та ню-металу.

Vitryla – Кусай

Жанр релізу: блюзрок.

Дата релізу: 16.02.2024.

Після релізу синглу "Свідомість" проєкт Vitryla вирішив повернутися до одного зі своїх першоджерел – блюзу.

"Кусай" розкриває справжнє та відверте кохання, яке асоціюється не лише зі словами, а й з діями. Першоджерелом є однойменний вірш, рядкам якого Олександр вирішив додати блюзової імпровізації з плавним та здебільшого статичним звуковим малюнком.

-YCH – Місце

Жанр релізу: построк, постметал, скрімо.

Дата релізу: 16.02.2024.

Після релізу дебютного альбому "Мозаїка" київські постметалісти -YCH повертаються із синглом про альтернативний шлях пошуку власного призначення – забуття.

Протягом епізодичних перепадів між построком та постметалом лунає емоційне скрімо, звернене до ліричного героя. Воно відчайдушно викрикує фаталістичні висновки, пропонуючи просто змиритися зі своєю долею, якою ти вже давно як не піклуєшся.

sho4k – Небосхил

Жанр релізу: слоукор, інді-рок.

Дата релізу: 16.02.2024.

Лейбл electricity вже встиг подарувати українському музичному простору чимало виконавців з нішевих рок-жанрів: шугейзевий Rippedd, психоделічний headachee. Цього тижня другий альбом випустив sho4k – слоукор lo-fi проєкт, який встиг себе зарекомендувати альбомом "Втома".

"Небосхил" – другий повноформатник проєкту. Він занурює в атмосферу казкових снів, які кожному хоч раз доводилося відчути. Ці мрії настільки приємні, що оживлюють звичайні предмети та мотивують залишитися у них якнайдовше. Слоукор-музика акцентує увагу слухача на повільному, мінімалістичному та водночас атмосферному інструменталі, в який ідеально вплітаються невеличкі фантастичні тексти.

ЯК СПРАВИ? – 3 СТАДІЇ ЗАКОХАНОСТІ

Жанр релізу: поппанк.

Дата релізу: 16.02.2024.

Після релізу дебютного альбому "ЛАЙНОВИЙ", гурт "ЯК СПРАВИ?" вирішує повернутися у 2024 рік мініальбомом "3 СТАДІЇ ЗАКОХАНОСТІ", який має концептуальну історію у трьох діях.

Робота тримає свій стиль у межах поппанку, вдаючись до автотюнових вокальних виконань упереміш з енергійним інструменталом.