Зміст:
  1. Volodymyr Dantes – Live session
  2. Ship Her Son – У вічність / Вдих
  3. Alexjazz – Моя любов
  4. Figurat – Potim
  5. Small Depo, ДК Енергетик – Черга
  6. vioria – барабанщик!
  7. 099® – НЕМАЄ СТРАХУ

Останній тиждень червня приніс чимало релізів, зокрема анонси до майбутніх альбомів. LIGA.Life розповідає про живу сесію від Володимира Дантеса, анонс другого альбому від Ship Her Son та інтерпретацію вірша українського поета від Alexjazz.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Volodymyr Dantes – Live session

Жанр релізу: попрок, паверпоп, рок.
Дата релізу: 28.06.2024.

У свій день народження Володимир Дантес вирішив порадувати фанатів та релізнути добірку в живому звучанні Live session. Робота дає можливість пригадати увесь драйв від концерту в ті часи, коли не було повітряних тривог, а масштабні заходи мали місце бути. 

До мініальбому увійшли шість треків, з яких "Ти мій звір" є зовсім новою роботою у творчості виконавця. Пісні виконані у жанрі рок.

Ship Her Son – У вічність / Вдих

Жанр релізу: постіндастріал, електронна музика.
Дата релізу: 28.06.2024.

Від релізу останньої пісні "Все не так погано" минуло два роки. Після довготривалої перерви львівський постіндастріал-проєкт Ship Her Son нагадує про себе подвійним синглом "У вічність / Вдих".

Нова робота є своєрідним маячком до другого альбому, реліз якого відбудеться вже цього року. Пісня "У вічність" виконана спільно з Антоном Слєпаковим, що задає зовсім інший тон новому творчому етапу для проєкту Антона Шиферсона.

Alexjazz – Моя любов

Жанр релізу: постпанк, альтернативний рок.
Дата релізу: 28.06.2024.

Київський виконавець Alexjazz продовжує переосмислювати віршову спадщину українських поетів крізь призму постпанку. Зокрема, у його дискографії є інтерпретації на слова Михайля Семенка та Михайла Драй-Хмари.

У синглі "Моя любов" звучить вірш Володимира Сосюри, який той присвятив своїй дружині Марії. Це туга за коханою людиною, на яку ліричний герой дуже чекає.

Figurat – Potim

Жанр релізу: індіпоп, альтернативний поп.
Дата релізу: 28.06.2024.

Останній сингл проєкту київського виконавця Дмитра Алєксєєнка перед виходом дебютного альбому Vse Odno. Реліз планується 5 липня.

У пісні Potim ліричний герой занурюється у глибини своєї свідомості задля того, щоб зрозуміти себе та перестати відкладати на потім важливі питання.

Small Depo, ДК Енергетик – Черга

Жанр релізу: постпанк, альтернативний рок.
Дата релізу: 28.06.2024.

Кросовер двох постпанк-колективів, що вже встигли зарекомендуватися на українській альтернативній сцені.

"Черга" передає переживання ліричного героя, що залишився останнім серед живих у родоводі своєї родини. Монолог зачіпає питання швидкоплинності часу та прийняття фаталістичної думки, що ти – кінець та початок одночасно.

vioria – барабанщик!

Жанр релізу: попрок.
Дата релізу: 28.06.2024.

Київська виконавиця у жанрі кіттірок анонсує перший сингл з дебютного альбому, який вийде вже цього літа.

Сингл "барабанщик!" – драйвовий попрок про спонтанні почуття ліричної героїні, яка закохалася у барабанщика. Її думки настільки забиті хлопцем, що уява починає вимальовувати спільне проведення часу.

099® – НЕМАЄ СТРАХУ

Жанр релізу: дженглпоп, альтернативний рок.
Дата релізу: 28.06.2024.

Дебютний реліз продюсера з Кривого Рога, який співпрацював з проєктом Figurat у рамках альбому Vse Odno.

Пісня "НЕМАЄ СТРАХУ" – дзвінкий та атмосферний дженглпоп, якому притаманні дзвінкі гітари з характерним сирим та швидкісним мелодійним звучанням. За словами автора, сингл для тих, хто багато думає та не наважується зробити крок.