Зміст:
  1. Artem Pivovarov, Klavdia Petrivna – Барабан
  2. Крихітка, хейтспіч – Під весняним дощем
  3. the feels – скло
  4. Саша Чемеров – Не Мовчи
  5. Схожа, Марний – Заблукали
  6. The Artistic Rats – 1995
  7. Vasylysa – Тичина

Четвертий тиждень квітня приніс понад 100 релізів. Число невеличке, проте вийшло чимало цікавих робіт, що порушують важкі для соціуму питання. LIGA.Life розповідає про спільний трек від Artem Pivovarov та Klavdia Petrivna, гурту "Крихітка" та проєкту "хейтспіч", а ще про сингл від the feels у оновленому складі.

Artem Pivovarov, Klavdia Petrivna – Барабан

Жанр релізу: поп.

Дата релізу: 25.04.2024.

Артем Пивоваров продовжує розширювати проєкт "Твої вірші, мої ноти", в рамках якого він переосмислює українську поезію та осучаснює її. Цього разу виконавець поклав на музику вірш "Бий барабани" відомого поета-футуриста та представника розстріляного відродження Ґео Шкурупія. До пісні "Барабан" доєдналася Klavdia Petrivna, особу якої ще й досі не було висвітлено.

Крихітка, хейтспіч – Під весняним дощем

Жанр релізу: альтернативний рок.

Дата релізу: 26.04.2024.

Дебютна спільна робота гурту "Крихітка" та перший сингл у 2024 році. "Під весняним дощем" написаний на основі вірша військової парамедикині Олени Герасим’юк. Він присвячений усім творчим людям, що загинули внаслідок російського вторгнення.

Жанрово пісня є представником альтернативної сцени. "Під весняним дощем" поєднує пронизливий вокал Олександри Кольцової та скримінговий вокал Дмитра Однодороженка.

the feels – скло

Жанр релізу: інді-рок, нойз-поп, альтернативний рок.

Дата релізу: 25.04.2024.

Гурт the feels за два мініальбоми встиг стати достатньо відомим на українській альтернативній сцені. За 5 років свого існування проєкт змінив мову творчості, назву та пережив зміни складу гурту.

Відтепер новою вокалісткою гурту є Марина Слободяник. "Скло" – перший сингл the feels у новому складі, який увійде до дебютного повноформатника гурту. Пісня є внутрішнім діалогом ліричної героїні між її депресивним станом та бажанням відповідати загальноприйнятим нормам.

Стиль гурту є незмінним: наслідування американської та англійської альтернативної сцен, порушення особистісних питань та соціальних правил. Жанрово це нойз-поп – нойз-рок з елементами попу та авангардного звучання.

Саша Чемеров – Не Мовчи

Жанр релізу: поп.

Дата релізу: 25.04.2024.

Історія цієї пісні бере початок ще з останніх концертів гурту "Димна Суміш" наприкінці 2000-х років, а згодом у рамках сайд-проєкту Vkrayst та сольників. Лише зараз сингл став доступним на усіх стримінгових сервісах, що викликало у поціновувачів творчості Олександра Чемерова хвилю ностальгії, а для пересічного слухача –бажання більше дізнатися про його творчість.

Першочергово це була історія про аб’юзивні стосунки, яка сповільнювала темп на концерті та дала змогу перепочити. Проте зараз цей сингл набуває зовсім інакших емоційних відтінків, особливо у період війни.

Схожа, Марний – Заблукали

Жанр релізу: інді-поп.

Дата релізу: 26.04.2024.

Виконавці Схожа та Марний анонсували сингл з майбутнього спільного мініальбому. Для них ця співпраця є не першою: до цього вони вже створили роботи "2021" та "2022".

"Заблукали" оповідає історію двох закоханих, що через нерозуміння одне одного змушені блукати, роздумуючи над сказаним та здійсненим. А  чекати їм доведеться наступного ранку, з якого вони розпочнуть пошуки себе з початку.

The Artistic Rats – 1995

Жанр релізу: альтернативний метал.

Дата релізу: 24.04.2024.

Тернопільський хіп-хоп метал квартет The Artistic Rats продовжує рухатися до дебютного альбому, робота над яким розпочалася ще влітку 2023 року.

У пісні "1995" The Artistic Rats порушили питання відвертості із собою. Ліричний герой розуміє, що він боїться поглянути на власне "Я" та тікає від будь-якої ситуації. Цього разу гурт вдався до використання важких звукових текстур та створив цікаве доповнення до української метал-сцени.

Vasylysa – Тичина

Жанр релізу: матрок, мідвест-емо.

Дата релізу: 24.04.2024.

Дебютний сингл учасниці проєкту VNATURE. "Тичина" – це переосмислення через призму сьогодення класики української літератури – вірша "Ви знаєте, як липа шелестить?.." Павла Тичини. Лірична героїня задається важким, проте реальним питанням: чи зможу я побачити знову ті самі липи?

Під емо-мотиви Vasylysa ефектно приворожує до себе та свого дебютного сольного проєкту, який вже має на меті випуск мініальбому, невеликий тур Україною та сольні концерти за кордоном.