Зміст:
  1. Миротворець
  2. Архів 81
  3. Позолочене століття
  4. Пем і Томмі
  5. Вікінги: Вальгалла
  6. Обі-Ван Кенобі
  7. Володар Перснів
  8. Дім Дракона
  9. Вона – Галк
  10. 1899
  11. Місячний лицар
  12. Піщана людина
  13. Міз Марвел
  14. Відьмак: Кровне походження
  15. Одні з нас

За рейтингами найкращих сайтів про кіно – IMDb та Rotato Tomatoes – LIGA.Life обрала 15 серіалів, які варто подивитися у 2022 році. 

Миротворець

13 січня, HBO Max

Про що серіал?

Крістофер Сміт – безжальний вбивця, який вірить, що миру та свободи можливо досягти за будь-яку ціну. Навіть якщо доведеться вбити безліч поганців.

Серіал є спінофом фільму "Загін самогубців: Місія навиліт", тому насамперед очікують такого ж стилю – і смішно, і багато крові. Адже обидві історії зняв Джеймс Ганн.

Архів 81

14 січня, Netflix

Про що серіал?

Восьмисерійний містичний серіал Джеймса Вана. Хто любить горори, той в курсі, що у нього не буває проєктів, які б не перевірили вашу нервову систему.

Співробітник архіву Ден Тернер у процесі відновлення колекції відеокасет знайшов 25-річної давнини запис документалістки Мелоді Пендрас, яка загинула за незрозумілих обставин. Вона проводила розслідування діяльності небезпечного культу.

Коли Ден починає занурюватися у цю справу, розуміє, що має містичний зв'язок з Мелоді та може її врятувати.

Читайте також: Гаррі Поттер 20 років по тому: повернення до Гоґвортсу: витівка вдалася? Переказуємо фільм

Позолочене століття

24 січня, HBO

Про що серіал?

Після смерті батька Меріан мусить переїхати з сільської Пенсильванії до богемного Нью-Йорка. Нові правила і вимоги, адже тепер дівчина живе у своїх тітоньок, які входять до аристократичних кіл.

Тим часом у Мангеттені розпочинається соціальна революція – нафтові та сталеливарні магнати стають головними героями в суспільстві, а велика слава аристократів різко падає. Меріан стає заручницею війни між її тітоньками та сусідами – залізничним магнатом і його невгамовною амбітною дружиною.

Розпочинається нова епоха. Який шлях обиратиме Меріан?

Автор серіалу – Джулліан Феллоуз, саме цей британський режисер подарував світові "Абатство Даунтон".

Пем і Томмі

2 лютого, Hulu

Про що серіал?

Вони були однією з найвідоміших пар 90-х. Актриса та модель Памела Андерсон та барабанщик гурту Motley Crue Томмі Лі одружилися у 1995 році – на четвертий день після знайомства.

Під час медового місяця вони записали на камеру, як займаються сексом. Пізніше касету викрали, а інтимне відео опублікували. За спогадами Андерсон, цей період став найважчим у її житті. У серіалі "Пем і Томмі" розкажуть історію крадіжки відео та спроби знайти грабіжників.

Читайте також: Чорна Пантера, Бетмен та Аватар – 20 прем’єр 2022 року, які варто не пропустити

Вікінги: Вальгалла

25 лютого, Netflix

Про що серіал?

Це спіноф серіалу "Вікінги". Дії почнуться через 100 років після подій оригінального серіалу.

Після смерті короля Англії герцог Нормандії та король Норвегії претендують на трон. Починається загострення зовнішньополітичної ситуації. Торсен – вікінг, який вижив після різанини, тепер спеціально входить у військо короля Гаральда ІІІ, щоб помститися за всіх загиблих.

Обі-Ван Кенобі

Травень, Disney+

Про що серіал?

Серіал продовжить тимчасову лінію приквелів оригінальної космоопери. Десять років минуло після того, як Кенобі привіз родині Ларс немовля Люка Скайвокера.

Загроза життю маленької принцеси Леї змусить джедая покинути притулок на Татуїні та вирушити у нову подорож.

Також, за анонсами творців серіалу, очікуємо нову зустріч вчителя та учня, а точніше – "матч-реванш" за участю Дарта Вейдера та Обі-Вана.

Читайте також: "Не дивіться вгору" з Ді Капріо, Лоренс і Меріл Стріп: комедія та сатира, яка здивує

Володар Перснів

2 вересня, Amazon Prime

Про що серіал?

Події серіалу відбуватимуться за тисячі років до того, як Більбо Беггінс знайде перстень, а Фродо почне свою подорож.

Серіал поверне глядачів у епоху, в якій були створені великі сили, королівства підіймалися та падали, а головний лиходій погрожував занурити світ у темряві.

Цей проєкт стане найдорожчим серіалом в історії, вважають експерти, адже лише перший сезон коштував Amazon Prime понад $450 000, хоча той самий дебютний сезон "Гри престолів" – в 5 разів менше.

Дім Дракона

Дату не анонсували, HBO

Про що серіал?

Приквел розкаже про події, які відбуваються за 200 років до тих, що описані в "Грі престолів".

Після смерті короля Вестероста – Візериса І, його діти – принцеса Рейніра, яку підтримувала партія "чорних", та Ейгон із "зелених" претендують на Залізний трон, тож їхні суперечки підштовхнуть до початку громадянської війни – "Танок драконів".

Вона – Галк

Дату не анонсували, Disney+

Про що серіал?

Дженніфер Волтерс – двоюрідна сестра Брюса Беннера. Після нещасного випадку дівчині перелили кров її кузена, чим врятували їй життя, але й змінили його. 

Тепер вона також велика, потужна і зелена – Жінка-Халк. Та, на відміну від брата, Дженніфер зберігає свою особистість, інтелект та емоційний контроль.

Читайте також: Номінанти на Оскар-2022: 007 – одразу в п'яти номінаціях, Дюна – в чотирьох

1899

Дату не анонсували, Netflix

Про що серіал?

Група переселенців намагається перебратися з Європи до Америки. Але дорогою вони помічають корабель, який дрейфує в морі. На борту судна на них чекає моторошна таємниця.

Місячний лицар

Дату не анонсували, Disney+

Про що серіал?

Колишній морський піхотинець Марк Спектор вижив після надважкої операції у Єгипті. Проте після тих подій він вважає себе провідником сили єгипетського бога Місяця – Хонса. Тепер він одягає маску та рятує світ.

Враховуючи, що суперсили у Марка Спектора немає, то цей серіал буде щось на кшталт "Шибайголови" чи "Карателя" – героїв, які рятували своє місто, але не були богами, результатами наукових досліджень чи вченими-геніями з роботокостюмами.

З іншого боку, це чергова спроба Марвел-студії зачепити тему ментального здоров'я, адже Місячного лицаря вони позиціонують як героя з дисоціативним розладом ідентичності.

Читайте також: Хронологія Марвел: в якій послідовності дивитися всі фільми. Список і пояснення

Піщана людина

Дату не анонсували, Netflix

Про що серіал?

Після 70 років ув'язнення король снів – Морфей – зривається з кайданів окультиста, який захопив його за допомогою таємного ритуалу. За ці роки світ змінився: люди відвикли від жахливих снів та стали встигати фізично відновлюватися після важких робочих днів. І тепер Морфей мріє повернути свою силу та могутність, адаптуватися до нових реалій та помститися своїм ворогам.

Міз Марвел

Дату не анонсували, Disney+

Про що серіал?

Дівчинка-підліток Каміла Хан – перша мусульманка у кіновсесвіті Марвел. 

Вона – велика фанатка "Месників", а особливо – Капітана Марвел. Одного разу дівчинка дізнається, що вміє змінювати розмір будь-яких частин свого тіла. Тепер вона має не тільки впоратися з новонабутим даром, а й зберегти все це в таємниці.

Відьмак: Кровне походження

Дату не анонсували, Netflix

Про що серіал?

Серіал розповідає про події, які відбулися за 1200 років до подій у серіалі "Відьмак".

У сюжеті покажуть наслідки катаклізму Кон’юнкції Сфер, які поєднали світи чудовиськ, людей і ельфів. Усе це призвело до створення відьмаків.

Читайте також: Відьмак, другий сезон. Невже настільки поганий/хороший? Пояснюємо "за" та "проти"

Одні з нас

Дату не анонсували, HBO

Про що серіал?

В основу фільму лягла гра "Одні з нас" (2013), яка розповідає про людей, вимушених виживати в суворому світі, де лютують войовничі банди, після глобального апокаліпсиса, який пройшов на Землю.

Двоє вцілілих після апокаліпсису батько Джоел та відважна дівчина-підліток Еллі змушені об'єднатися і допомагати один одному в мандрах руїнами Сполучених Штатів.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин