Зміст:
  1. Євген Філатов – Як звучить світ. Україна (другий сезон)
  2. Zlypni – Ґрунт
  3. Rory in early 20s – 絶滅セレモニー
  4. BADWOR7H – По колу
  5. ФРН – Час проти нас
  6. mercurikill, Скажи щось погане – Уникаючий тип прив’язаності
  7. Tember Blanche, Макс Пташник – Спокій
  8. Epolets – темна вода
  9. Waidelotte — Celestial Shrine
  10. Yevhenii Dubovyk – contemplation of a new reality

Минув перший місяць весни. За цей час вийшло чимало цікавих повноформатників, які занурюють в особливу атмосферу та пропонують поглянути на світ під інакшою призмою. LIGA.life ділиться альбомами та мініальбомами, з якими варто ознайомитися.

Євген Філатов – Як звучить світ. Україна (другий сезон)

Жанр релізу: електроніка, альтернативна електроніка

Дата релізу: 28.03.2024

Продовження інструментальної подорожі містами України. Цього разу Євген Філатов відвідав прифронтові регіони: Суми, Запоріжжя, Дніпро, Полтава, Миколаїв – такий маршрут був цього разу.

У своїй музиці автор не обмежується певними жанрами та палітрою звуків. Бо навіть звуки світлофорів чи автентичні інструменти, як козацькі тулумбаси, можуть стати елементами пісні.

Zlypni – Ґрунт

Жанр релізу: психоделічна музика, хіп-хоп, рок

Дата релізу: 15.03.2024

Івано-франківський гурт Zlypni дебютнув двома синглами задля розігріву до свого першого повноформатнику "Ґрунт" – міксовану психоделічну музику, яка змішує елементи року, хіп-хопу та електроніки задля унікального звуку.

Завдяки такій самобутності кожен трек альбому відчувається по-різному, від чого концепція восьми типів поведінки сприймається на зовсім інакшому рівні.

Rory in early 20s – 絶滅セレモニー

Жанр релізу: електроніка, брейккор, Lo-Fi, експериментальна музика

Дата релізу: 07.03.2024

Одним із невідомих для українського кола, проте широко популярним для світової аудиторії є проєкт Rory in early 20s. Багато хто вважає, що виконавиця має японське коріння, проте це не зовсім так. Хоча вже майже не існує чітких доказів, проте продюсерка є емігранткою з України.

Новий альбом 絶滅セレモニー (яп. — церемонія вимирання) є вже восьмим повноформатником виконавиці та має нетипове спокійне звучання: тут майже до мінімуму відчутні притаманний для виконавиці брейккор та більше Lo-Fi.

BADWOR7H – По колу

Жанр релізу: електроніка

Дата релізу: 28.03.2024

"По колу" – повноформатник, що оповідає про замкнуте коло невдалих стосунків, у які потрапляє ліричний герой. Протягом циклу лунають колаби з такими виконавцями, як renie cares, lumosback та Andrii Barmalii.

Альбом є концептуальною історією, що не має свого логічного початку та кінця. Поєднавши поетапно гіперпоп, брейкбіт, інді-поп та інструментальне аутро, вимальовується один із небагатьох релізів, який розкриває актуальність самоаналізу своїх помилок задля уникання їх у майбутньому.

ФРН – Час проти нас

Жанр релізу: скримо, емо, альтернативний рок

Дата релізу: 15.03.2024

Гурт "Феєрверки ранять небо", один із небагатьох представників українського скримо, повернувся на радари музичного простору для релізу свого повноцінного альбому. "Час проти нас" є переосмисленням усієї творчості квартету на сучасний лад: пандемія коронавірусу та її локдаун, початок повномасштабного вторгнення — усе це немовби підтверджує гіпотезу, що кращого далі не буде.

Проте навіть у такі часи може існувати вогник надії. Щоправда, чи буде він існувати на невинних ідеях та сподіваннях у такому світі – риторичне питання, на яке гурт відповідає протягом альбому.

mercurikill, Скажи щось погане – Уникаючий тип прив’язаності

Жанр релізу: альтернативний рок

Дата релізу: 15.03.2024

"Уникаючий тип прив’язаності" – нетиповий повноформатник, що поєднав елементи постпанку, шугейзу та інді-року з трепом. У фіналі вийшла нетипова для обох проєктів робота про один із найскладніших типів прив’язаності.

Усі чотири треки мініальбому просякнуті сумом, депресивними нотками від надмірної свободи, прагнення до якої змушує ліричного героя віддалятися від близької людини через психологічні установки.

Tember Blanche, Макс Пташник – Спокій

Жанр релізу: інді-поп

Дата релізу: 22.03.2024

"Спокій" – про пошук довгоочікуваного відпочинку, якого навряд чи вийде досягнути у шумному місті, що завжди спонукає до пришвидшеного біоритму.

Мініальбом "Спокій" є першим спільним релізом дуету Tember Blanche та Макса Пташника. Реліз виконано у жанрі інді-поп, що має повноцінний живий звук.

Epolets – темна вода

Жанр релізу: інді-рок, інді-поп, альтернативний рок

Дата релізу: 15.03.2024

Після декількох синглових спроб знайти аудиторію позитивними роковими піснями, гурт Epolets вирішив спробувати перейти у новий розділ своєї творчості. І вступом є альбом "темна вода".

Сам лонгплей закарбовує у собі певний момент, спектр почуттів, що гурт відчув та передав у первинному вигляді. Робота звучить похмуро та нагадує хвилі, які припливами та відпливами змінюють емоційну палітру.

Waidelotte — Celestial Shrine

Жанр релізу: метал, блек-метал, дет-метал

Дата релізу: 22.03.2024.

Дебютний альбом екстрим-метал-проєкту, утвореного учасниками гуртів SOEN, WHITE WAR, NAONI ORCHESTRA, Тінь Сонця, SOLAR KOLLAPSE та CASA URAINA.

Celestial Shrine — про подорож ліричного героя від смерті до переродження. Комбінуючи блек-метал з дет-металом та прогресивним металом, гурт використовує також у піснях фолькелементи, що надають історії відгомонів древнього ритуалу, розпочатим ще першим треком.

Yevhenii Dubovyk – contemplation of a new reality

Жанр релізу: неокласика

Дата релізу: 22.03.2024

contemplation of a new reality – акустичний альбом, який демонструє фортепіанні версії пісень без аранжувань та додаткового інструментального супроводу.
Цей альбом наголошує на чарівності інструментальних пісень, що підкреслює звучання музичних інструментів.