Без дам і королів. Студентка створила гендерно-нейтральну колоду карт

Студентка з Нідерландів, не задоволена тим, що в колоді карт король має більшу цінність за даму, створила свою колоду гендерно-нейтральних карт.

Про це пише Reuters.

Інді Меллінк вважає, що звичні ігрові карти – класичний приклад багатовікової нерівності, коли у чоловіка апріорі більше влади, ніж у жінки.

"Якщо у нас є така ієрархія в грі, то ця неочевидна нерівність впливає і на повсякденне життя людей. Це ще один спосіб сказати: "Ей, ти менш важлива". Навіть такі дрібниці відіграють важливу роль", – заявила 23-річна студентка.

Читайте також: У Нідерландах хочуть прибрати графу "стать" з посвідчень особи

Після кількох невдалих спроб у дівчини вийшло розробити "безстатеву" колоду, в якій валети, дами і королі замінені на золоті злитки, срібні монети і бронзові щити. 

Свою версію карт Інді Меллінк назвала на честь використаних кольорів – GSB (Gold, Silver, Bronze).

Перші 50 колод розкупили друзі і рідні дівчини, пізніше вона також виставила гендерно-нейтральні карти на продаж в інтернеті. За кілька місяців їх придбали близько 1,5 тисячі осіб в Нідерландах, Франції, Німеччини, Бельгії та США. 

Також розробкою зацікавилися магазини ігор. Однак для того, щоб почати використовувати нову колоду за професійним ігровим столом, наприклад в казино, треба було б повністю переглянути правила, чого найближчим часом робити не планують.