Великий аукціон речей Боба Ділана зібрав $495 000 – з молотка пішло понад 60 позицій
Ілюстративне фото: depositphotos.com

Торги за давно загублені документи і неопубліковані тексти музичної ікони Боба Ділана закінчилися тим, що було продано більше 60 предметів на загальну суму 495 000 доларів.

Про це пише Kiro7.

Пам'ятні речі 79-річного Ділана, який отримав Нобелівську премію з літератури 2016 року і вважається одним з навидатніших авторів пісень усіх часів, продали на бостонскому RR Auction.

Колекція належала покійному Тоні Гловеру – давньому другу і довіреній особі Ділана, який помер в 2019 році.

Дивіться також: Кіно. Netflix представив трейлер фільму про Боба Ділана

Речі виставляли на аукціоні окремими лотами. Ключові предмети на аукціоні були продані учаснику аукціону, особистість якого не розголошується.

Рукописні тексти Ділана до його пісні протесту "Blowin 'in the Wind" посіли перше місце серед окремих лотів – вони пішли за 108 253 долара. 

Оригінальний текст неопублікованої пісні Ділана від травня 1962 продали за 38 781 долара. 

Серед інших проданих предметів була рукописна анотована стенограма інтерв'ю, яке Ділан зробив з Гловером в 1971 році. В ньому висвітлено, що Ділан думав про антисемітизм, коли змінив ім'я з Роберта Циммермана, повідомляє Associated Press.

В інтерв'ю також зазначалося, що Ділан написав для Барбри Стрейзанд "Lay Lady Lay", яка досягла 7 місця в чартах Billboard в 1969 році. 

За свою сольну кар'єру у Ділана було чотири хіта з десятки найкращих в чартах Billboard, в тому числі пісня № 2 з "Like a Rollin 'Stone" 1965 року. Він також посів друге місце в 1966 році з піснею "Rainy Day Women # 12 & 35". "Positively 4th Street" досягла 7-го місця в 1965 році. 

Багато пісень Ділана запам'ятовуються своїми кавер-версіями, в тому числі "All Along the Watchtower" Джимі Хендрікса, "The Byrds" "Mr. Tambourine Man" і "Knockin 'on Heaven's Door" Guns N' Roses.