"Чілдрен Кінофест" відкрив реєстрацію на перегляд. Дорослим теж можна

Розпочалась реєстрація на кінопоказ 8-го Міжнародного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест", що буде проходити з 28 травня по 2 червня.

Про це повідомляється на офіційному сайті Держкіно.

Реєстрація на кожен фільм програми фестивалю розпочинається за 4 дні до показу. Так, наприклад, якщо ви бажаєте переглянути фільм 28 травня, ви можете зареєструватися уже з 24 травня.

Відвідати показ можуть усі охочі. Для цього достатньо заповнити електронну анкету на сайті "Чілдрен кінофест".

Окрім цього, з 28 травня ви можете зареєструватись на покази онлайн. 

Цього року у програму дитячого кінофестивалю увійшли 7 фільмів:

  • "Віктор_Робот" (Україна).
  • "Полі" (Франція, Бельгія).
  • "Хлопчик-Гусак" (Данія).
  • "Як Гітлер вкрав рожевого кролика" (Німеччина, Швейцарія, Італія).
  • "Арктичні верблюди" (Норвегія).
  • "Самі в космосі" (Швеція).
  • "Джекі та Опієн" (Нідерланди).

Спеціальною подією стане анімаційна стрічка, що відзначає своє 40-річчя – "Лисенятко Вук"  (Угорщина). А закриватиме фестиваль минулорічний Гран-прі. Цього року – це  фантастична пригодницька стрічка "Фокстер&Макс" Анатолія Матешка.

Амбасадоркою фестивалю дитячих фільмів стала співачка Христина Соловій.

Довідково: Кінофестиваль "Чілдрен кінофест" проходить з 2014 року. Він знайомить українську аудиторію з європейськими фільмами. Унікальність фестивалю в тому, що кожен глядач може стати журі. При вході до кінотеатру відвідувачам дають бланки для заповнення. Минулого року на фестивалі було представлено такі фільми як: "Фокстер & Макс" (Україна), "Мій друг містер Персіваль" (Австралія), "Салон краси Ромі" (Нідерланди, Німеччина), "Лос Бандо" (Норвегія, Швеція), "Гол!" (Велика Британія),  "Сіпсік – лялька-друг" (Естонія, Данія), "Тім Талер, або Проданий сміх" (Німеччина). Спеціальною подією був фільм "Викрадена принцеса" до дня захисту дітей (1 червня). Почесний послом 7-го Чілдрен кінофесту став фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк.