"Дні доступного кіно". Перший в Україні фестиваль для глядачів з порушеннями зору і слуху

В Україні вперше проведуть кінофестиваль для глядачів з порушеннями зору і слуху.

Про це повідомляє організатор фестивалю агенція "Доступне кіно".

Всі фільми фестивалю будуть доступні безкоштовно.

Фестиваль в онлайн-форматі відбудеться з 26 до 31 жовтня 2020 року.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для український родин

У програмі фестивалю українські фільми – як класичні так і нові. Серед них – "Тіні забутих предків" (1964) Сергія Параджанова, "Земля" (1930) Олександра Довженка і "Пропала грамота" (1984) Бориса Івченка. 

Серед сучасних стрічок – документальний фільм "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" Надії Парфан та мюзикл "Гуцулка Ксеня" Олени Дем’яненко, а також закордонні відомі стрічки, які будуть анонсовані додатково.

Для кінофестивалю агенція створила до фільмів звукоопис та розгорнуті субтитри.

Переглянути фільми можна буде на офіційному сайті агенції "Доступне кіно" за допомогою безкоштовних застосунків для смартфонів Earcatch та Subcatсh.

"Кіно – це мистецтво для кожного і кожної, незалежно від того, чи є у людини порушення чи ні. Саме тому мета фестивалю – популяризувати кіно у доступних форматах для незрячих та нечуючих глядачів та представити стрічки, які тепер можна подивитись разом з друзями, колегами чи близькими. Суспільство, де кожен може активно взаємодіяти на рівних незважаючи на інвалідність – це наша велика мета, і ми впевнені, що "Дні доступного кіно" стануть поштовхом до поширення доступного кінематографу в Україні", – вважає Вікторія Лучка, співзасновниця агенції "Доступне кіно".