"Хочу пожити без шаблі", – Харлан після поразки на Олімпіаді
Фото: EPA

Чинна чемпіонка світу, українська фехтувальниця Ольга Харлан прокоментувала свою поразку у першій сутичці на Олімпіаді в Токіо.

За словами спортсменки, напередодні стартів вона відчувала психологічний тиск щодо прогнозів на її обов'язкову нагороду.

Харлан зазначає, що вперше це на неї вплинуло. 

"Хочу пожити без шаблі", – Харлан після поразки на Олімпіаді
null

"Сьогодні я не змогла впоратися саме з емоціями. Іноді емоції керують нами. Сьогодні так було зі мною. "Чи зможу я заробити медаль?", "А вона ж мені так необхідна", "Оля, ти маєш привезти золоту медаль", "Оля, ти найсильніша і виграєш медаль у Токіо", – чула я і не один десяток разів. Раніше усе пропускала повз вуха, зараз по-іншому", – пише Харлан.

Шаблістка нагадала, що через пандемію півтора роки не мала нормальної змагальної практики, адже перші міжнародні турніри з фехтування почалися вже у 2021 році.

Під час пандемії у 2020 змагання з фехтування не відбувалися. І це також стало причиною невдалого виступу на Олімпійських іграх. 

Харлан заявила, що їй необхідно відпочити від фехтування, насамперед морально. 

"Хочу пожити без шаблі. Хочу прокидатися та не думати, скільки днів залишилося до Олімпіади. Втомилася", – написала Харлан.

В 1/16 фіналу єдина представниця України у фехтуванні на шаблях серед жінок поступилася Хенгуй Ян з Китаю.

Вперше в своїй кар'єрі Ольга Харлан вибула в першому раунді Олімпійських ігор.

У 2008 році українка зупинилася в 1/8 фіналу. У 2012 та 2016 роках Харлан стала бронзовою призеркою. 

Усі найважливіші новини з Олімпіади та розклад, коли дивитися наших спортсменів – в онлайн-хроніці, яку ми постійно оновлюємо:

Олімпіада в Токіо. Останні новини, медалі, рекорди, зрада – все, що ви могли пропустити