З вісімки фіналістів нацвідбору на Євробачення дискваліфікували учасника. У списку заміна

Оргкомітет нацвідбору на Євробачення-2022 дискваліфікував одного з восьми фіналістів, повідомляє Суспільне.

Вибув виконавець LAUD (Влад Каращук).

Причина – з'ясувалося, що його пісня не відповідає умовам конкурсу.

За темою: Пісня українською – третя в рейтингу найпопулярніших за всі часи Євробачення

Як повідомили організатори, згідно з пунктом 5.1 правил Нацвідбору на Євробачення, пісня має відповідати наступним вимогам:

  • не оприлюднювалася;
  • не виходила в реліз та/або не виконувалася публічно (повністю або частково, зокрема текст окремо від музики чи навпаки);
  • не була доступною для громадськості, наприклад, (але не обмежуючись) на онлайн-відеоплатформах, у соціальних мережах або в (напів-)відкритих для загального доступу базах даних;
  • не була використана в жодних комерційних цілях до 01 вересня 2021 року.

Оргкомітет Нацвідбору провів додаткову перевірку, оскільки виявилося, що пісня Head Under Water була оприлюднена її автором Денієлем Ботінгом на його особистому Youtube-каналі у 2018 році.

Сам виконавець повідомив, що приймає рішення оргкомітету. 

Та попросив дозволити виступити з піснею Head Under Water в інтервал-акті Нацвідбору.

Він пояснив, що пісню написали у 2018 році і того ж року виконавець спробував в експериментальному режимі записати її разом з автором.

"Архівні кадри з цього запису ви можете бачити на відео. У той самий момент ми зрозуміли, що Head Under Water – потенційний хіт, тоді ж було вирішено відкласти реліз і включити композицію до мого сольного альбому. З 2018 року пісня пройшла значну переробку, у неї з’явились нова форма, аранжування… ЄДИНИЙ ОФІЦІЙНИЙ реліз пісні відбувся у грудні 2021 року на моєму другому сольному альбомі DUAL. Тоді ж її вперше почули та полюбили", – пояснив музикант.

LAUD замінили виконавцем Barleben. Він виступить із піснею Hear My Words.

А ось його найпопулярніша з останніх пісня на Youtube:

Склад журі ще не оголосили.

Фінал національного відбору пройде 12 лютого. Початок прямого ефіру о 19:00.

Господарем Євробачення-2022 стане місто Турин в Італії. Великий фінал відбудеться в Pala Olimpico 14 травня. Півфінали – 10 та 12 травня.

Загалом на нацвідбір надійшло 284 заявки. Організатори пов'язують таку зацікавленість успіхом виступу українського гурту Go-A на Євробаченні-2021, де вони за оцінками журі посіли п’яте місце, а глядачів – друге.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин