Як відомі українці святкували Водохреща. Фото пірнання
Сергій Бабкін. Скриншот зі сторінки артиста в інстаграмі

Схоже, нещодавня заява ПЦУ про те, що купання в ополонці на Водохреща не має нічого спільного зі "змиванням" гріхів і жодного церковного припису для звершення занурення у зимову воду в Українській Церкві немає, таки вплинула на українців. 

У соцмережах звертають увагу, що цьогоріч спостерігають значно менше пірнальників, ніж зазвичай. 

Цей факт підтверджує і те, що багато відомих українців, помічених у пірнанні на Водохреща в минулі роки, наприклад, боксер Олександр Усік, співак Віктор Павлік, акторка Ольга Сумська та інші, утрималися від цього сьогодні. Або принаймні не публікували фотографії купання в ополонці. 

Читайте також: "А той третій празник – Святе Водохреща". Меми про пірнання в ополонку

Втім, "вірні традиції", звичайно, залишаються. LIGA.Life промоніторила соцмережі відомих українців і зібрала деякі фото тих, хто продовжує відзначати Водохреща пірнанням у крижану воду.

"З Хрещенням, Дорогі!  Міцної Віри, Кришталево чистих Думок, Барвистості у всіх Ваших Проявах! Будьте здорові!" – написав артист Сергій Бабкін у своєму інстаграмі.

Як відомі українці святкували Водохреща. Фото пірнання
Сергій Бабкін. Скриншот сторінки в Інстаграм


Своє занурення на честь Водохреща виклав у сториз і співак Олег Скрипка:

Як відомі українці святкували Водохреща. Фото пірнання
Олег Скрипка. Скриншот сториз в інстаграмі артиста

Співачка Руслана Лижичко не занурювалася в ополонку, натомість обливалася водою. За словами Лижичко, вона так робить щодня.

"Марафон постів з ополонки оголошую відкритим! З Водохрещем вас друзі", – написав у фейсбуці голова Всеукраїнського об’єднання Visit Ukraine Антон Тараненко, розмістивши своє фото після пірнання у фейсбуці.

Як відомі українці святкували Водохреща. Фото пірнання
Антон Тараненко. Фото з фейсбуку

"Пірнати в ополонку на Водохреща для мене добра традиція останніх 15 років. Цього дня вода і справді цілюща, ще жодного разу не захворіла після купання. Лише легкий шок, а згодом – відчуття легкості і бадьорості. Цього року також вірна традиції", – поділилися враженнями від цьогорічного пірнання народна депутатка від "Слуги народу" Галина Янченко.

Як відомі українці святкували Водохреща. Фото пірнання
Галина Янченко. Народна депутатка від Слуги народу

Для ресторатора Ектора Хіменеса-Браво цьогоріч взагалі був перший досвід пірнання на Водохреща.

"Тепер розумію, чому українці найбільш вольовий народ. Вольовий, свободолюбний і "нескорений" – це одразу стає ясно після того, як виринаєш із крижаної води на Водохреща", – написав він в інстаграмі:

Як відомі українці святкували Водохреща. Фото пірнання
Ектор Хіменес-Браво. Скриншот сторінки ресторатора в інстаграм

"До річки пірнати сьогодні зовсім не обов‘язково – але душа точно має право трохи очиститись. Таке для неї свято", – зазначив у фейсбуці нардеп від Європейської солідарності Олексій Гончаренко.

Він також виклав фото свого пірнання за 2017-рік. Чиновник жартома додав, що цьогоріч на Водохреща не купався, але "фото викладати обовʼязково".

Як відомі українці святкували Водохреща. Фото пірнання
Олексій Гончаренко. Нардеп від Європейської Солідарності. Фото з соцмереж

Мер Києва Віталій Кличко, від якого користувачі соцмереж звикли чекати фото святкового пірнання, наразі хворіє на ковід.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин