Кіноіменинник: Гетсбі, "Вовк з Волл-стріт", Джек з "Титаніка" – 10 ролей Ді Капріо
Кадр з фільму "Легенда Г’ю Ґласса"

Сьогодні свій день народження святкує Леонардо Ді Капріо. За свою кар'єру він виконав понад 50 ролей, а більшість фільмів, в яких він зіграв, стали справжньою кінематографічною класикою XXI століття.

Донедавна в його колекції було безліч нагород, але не вистачало однієї – статуетки "Оскар". Проте бажаний трофей тепер також в активі актора.

До дня народження Ді Капріо згадуємо 10 його фільмів, які варто подивитися. 

"Легенда Г’ю Ґласса"

Бій з розлюченим ведмедем? Перечекати холод всередині коня? Що завгодно заради "Оскара"... Так жартували в соціальних мережах тривалий час після виходу фільму "Легенда Г'ю Ґласса", а коли історія помсти все ж таки принесла Ді Капріо довгоочікуваний тріумф, здається, раділи всі – і прихильники, і ті, хто не вважають Ді Капріо улюбленим актором. Фільм частково заснований на мемуарах американського мисливця Г'ю Ґласса, якого пораненого залишили вмирати два товариші. Помста та жага до реалізації запланованого – саме це мотивувало вижити головного героя. І заради цієї помсти він готовий був пройти через будь-що.

"Вовк з Волл-стріт"

1987 рік. Молодий та амбітний Джордан Белфорт влаштовується на роботу до інвестиційного банку. Але місце роботи закривається після обвалу індексу Доу-Джонса. Проте харизма та вміння маніпулювати людьми робить з Белфорта одного з найкращих брокерів не лише на вулиці Волл-стріт, але й в країні. І поки герой Ді Капріо "пропалює" своє життя на вечірках, ФБР зацікавлюється його стрімким багатством.

"Початок"

Кобб – професійний шпигун, який проникає в підсвідомість людей через сни та дістає у них потрібну інформацію. Але одного разу він отримує завдання – не вкрасти ідею, а навпаки – впровадити її. А "об’єктом" стає син могутнього енергетичного магната. Кобб навіть не здогадується, чим може закінчитися така зміна у сні однієї людини.

"Спіймай мене, якщо зможеш"

Френк Абігнейл ідеально підробляє документи, подорожує містами та заробляє великі гроші, постійно змінюючи і місце проживання, і сферу діяльності – від вчителя до льотчика. А коли його бюджет стає понад три мільйони доларів, розслідуванням цього хлоп'ячого талановитого нахабства починає займатися спеціальний агент ФБР Карл Хенретті. Проте важко спіймати хлопця, який так майстерно підробляє документи.

"Великий Гетсбі"

1922 рік. Нік Карравей переїжджає до Нью-Йорка і знайомиться з мільйонером Джейем Гетсбі – любителем розкоші та багатолюдних вечірок. Вони стають найкращими друзями, але з часом Карравей дізнається про шлях Гетсбі від звичайного сина фермера до найбагатшої людини району, сумнівний спосіб заробляння грошей і справжню причину проведення щоденних вечірок.

"Авіатор"

Фільм заснований на біографії американського авіатора та кінопродюсера Говарда Г’юза, який мріє "винайти найшвидший літак". Коли починається війна, то Міністерство оборони США замовляє у Г'юза розробку літака-розвідника. Але винахід літака, на який уряд виділив мільйони, затягується, і Говарда за це залучають до суду. У цей момент все сильніше розвивається його синдром нав’язливого стану, яким він хворів з дитинства.

"Джанґо вільний"

1858 рік. По США подорожує мисливець за головами Кінг Шульц, який звільняє раба Джанґо, щоб вислідкувати групу бандитів. Джанґо стає напарником, але його мета – розшукати й визволити з рабства свою дружину.

"Острів проклятих"

Маршал Тедді Деніелс разом зі своїм напарником Чаком Оулом вирушає розслідувати заплутану справу на острів Шаттер, де розташовується Ешкліффська лікарня для злочинців, які страждають від психічних розладів. Там Деніелс стикається з непередбаченими проблемами та сам потихеньку божеволіє.

"Одного разу в Голлівуді"

У минулому актор вестернів Рік Далтон і його дублер Кліфф Бут невпевнено ступають в епоху Нового Голлівуду і намагаються знайти своє місце і роботу у світі кінематографа, що змінився. Поки один страждає від алкоголізму, інший – конфліктує з усією кіношною тусовкою. Як результат, жоден з них не може реалізувати свої мрії. І тоді вони вирішують змінити і своє оточення, і свої бажання, і взагалі кіносвіт…

"Титанік"

Після ролі Джека Доусона Ді Капріо зі звичайної людини перетворився на суперзірку. Його портрети були на футболках, про нього мріяли жінки різного віку, а сама мелодрама про бідного художника, який закохався в аристократку з першого класу пароплава "Титанік", несподівано навіть для авторів фільму стала касовим рекордсменом зі зборів. І посідала першу сходинку у цьому рейтингу аж до 2009 року.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин