Кіноіменинник. Від "Мовчання ягнят" до "Батька" – 5 фільмів Хопкінса, які варто подивитися
Фото: EPA

Своє 84-річчя святкує Ентоні Хопкінс. Володар двох статуеток "Оскар" за найкращу роль. Хоча в його переліку фільмів ролей, які увійшли в історію, більше. 

У 15 років він зустрів відомого актора Річарда Бертона Метісона. І майбутня голівудська зірка попросила про автограф. За спогадами Хопкінса, саме в цей момент він вирішив, що також стане актором. 

LIGA.Life згадує 5 фільмів Хопкінса, які варто подивитися, якщо пропустили. 

Мовчання ягнят (1991)

ФБР проводить розслідування серії вбивств, де жертву спочатку вбивають, а потім здирають шматки шкіри. Але не знайшовши зачіпок, ФБР звертається по допомогу до Ганнібала Лектера – вбивці-канібала, колишнього психіатра, який перебуває в ізоляторі психлікарні. Але вони і не підозрюють, що у нього є свій план.

Психологічний трилер Джонатана Деммі, який отримав усі чотири головні "Оскари" – найкращий фільм, найкращий режисер, найкращі актор та акторка. І це була перша статуетка Ентоні Хопкінса. А Ганнібал Лектер, яким його зіграв Хопкінс, досі вважається одним з найжахливіших лиходіїв в історії кіно.

Батько (2021)

Ще одна роль, за яку Ентоні Хопкінса визнали "найкращим актором" на "Оскарі". У фільмі "Батько" він грає старого пенсіонера, який страждає від деменції.  Іноді його навідує старша донька Анна, яка намагається знайти йому няньку-доглядальницю, але зі всіма своїми помічницями герой Гопкінса постійно свариться. Проте одного дня Анна каже, що виходить заміж і переїздить до Франції, що руйнує світ старого.

Людина-слон (1980)

Хірург лондонського шпиталю Фредерік Тревс зустрічає каліку Джона Мерріка. Через серйозну деформацію голови його забрали для циркового шоу виродків, де він виступає під іменем Людина-Слон. Крім того, його вважають розумово відсталим. Фредерік Тревес привозить Мерріка на тестування та дізнається, що той вміє розмовляти і знає напам'ять Біблію. Але від свого минулого Freak Show Тревсу не вдається втекти.

Фільми про Тора кіновсесвіту Марвел (2011, 2013, 2017)

Важко уявити, але понад 10 років тому голлівудська зірка збиралася завершити свою акторську діяльність. А змінив все режисер Кеннет Бран, який запросив Хопкінса зіграти Одіна у фільмах кіновсесвіту Марвел. Ентоні Хопкінс погодився, потім знявся у трьох фільмах про Тора, а згодом майже у 20 фільмах інших режисерів і припиняти свою кар'єру тепер не збирається.

Найпрудкіший Індіан (2005)

У 1967 році новозеландський мотогонщик Берт Монро встановив світовий рекорд до 1000 куб.см. Саме його і грає Ентоні Хопкінс у фільмі "Напрудкіший Індіан".

А ви знали, що Хопкінс ще й композитор?

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин