Лідерство українських паралімпійців, перемога Костюк та Golden Boy – дайджест
Марта Костюк виграла на старті турніру в Бірмінгемі

Українські паралімпійці продовжують здобувати нагороди на Кубку світу з кульової стрільби, а тенісистки з перемог розпочинають нові турніри. Про головні спортивні перемоги українців за день у дайджесті Liga.Life

Теніс: одразу три перемоги українців

Українська тенісистка Марта Костюк виборола вольову перемогу у першому колі турніру в Бірмінгемі (Великобританія). За 148 хвилин українка переграла американку Медісон Бренгл – 4:6, 7:5, 6:3. У другому колі Костюк зіграє з росіянкою Дарією Касаткіною.

У парному розряді українка Людмила Кіченок та японська тенісистка Макото Ніномія виграли із рахунком 6:4, 2:6, 10:7 у канадсько-китайського тандему Габріели Дабровскі та Чжан Шуай. Наступними суперницями укрансько-японського дуету буде французько-американський тандем Еліксан Лечемія та Інгрід Ніл.

У рамках першого кола основної сітки 100-тисячника ITF (Міжнародна федерація тенісу) відбулося українське дербі, де Дар'я Снігур була сильнішою за Ангеліну Калініну. Матч завершився із рахунком 6:4, 4:6, 6:4. У наступному колі Снігур боротиметься з Ван Сіюй з Китаю.

Два "срібла" від паралімпійців

Дві срібні нагороди вибороли українські паралімпійці на Кубку світу з кульової стрільби у другий день змагань. У стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів стоячи серед жінок другою стала Ірина Щетнік (клас SH1).

У цій же дисципліні серед чоловіків срібну нагороду виборов Андрій Дорошенко. Загалом за два дні змагань українська збірна вже виграла 6 медалей: по 3 золоті та срібні. Це дозволило "синьо-жовтим" очолити командну турнірну таблицю.

Українські "золоті хлопці"

Два українських футболісти – захисник київського "Динамо" Ілля Забарний та воротар донецького "Шахтаря" Анатолій Трубін – номіновані на звання найкращого молодого гравця в Європі. Загалом видання Tuttosport запропонувало 100 претендентів, які не старше 21 року та виступають тільки в вищих дивізіонах європейських країн. Щомісяця організатори премії скорочуватимуть перелік на 20 претендентів. У 2020 році премію Golden Boy отримав нападник збірної Норвегії Ерлінг Холанд.

Олімпійські ігри: нові ліцензії

23 липня відбудеться відкриття XXXII літніх Олімпійських Ігор. У кошику української збірної нові ліцензії. У сучасному п'ятиборстві путівку до Олімпіади здобув Павло Тимощенко за рейтингом міжнародної федерації. У 2016 році на Іграх в Ріо-де-Жанейро Тимощенко здобув срібну нагороду. 

У дзюдо на Олімпіаду Україну представлятимуть 7 спортсменів. Серед них - Яків Хаммо (понад 100 кг), який нещодавно виграв бронзову нагороду на світовій першості та "українська Анаконда", як називають дворазову чемпіонку світу Дар'ю Білодід (до 48 кг). Також за "синьо-жовтих" виступатимуть Артем Лесюк (до 60 кг), Георгій Зантарая (до 66 кг), Кеджау Ньябалі (до 90 кг),  Анастасія Турчин (до 78 кг) та Єлизавета Каланіна (понад 78 кг).