Про культовий гурт Sex Pistols знімуть мінісеріал. Ролі Сіда Вішеса і Ненсі вже зайняті

Про легендарний британський панк-рок-гурт Sex Pistols знімуть мінісеріал "Пістолет" (Pistol).

Про це пише Variety.

Над проєктом працюватиме режисер Денні Бойл – творець фільмів "На голці" (Trainspotting) з Юеном Мак-Грегором та "Пляж" (The Beach) з Леонардо Ді Капріо.

Шестисерійне шоу про гурт засноване на мемуарах гітариста групи Стіва Джонса "Самотній хлопчик: історії від учасника Sex Pistols". Книгу адаптував сценарист Крейг Пірс.

Читайте також: У кадрі – США 1971 року. Дивіться перший трейлер байопіку про Девіда Бові Stardust

Головні ролі в серіалі під назвою Pistol ("Пістолет") виконають Тобі Уоллес, Енсон Бун, Джейкоб Слейтер, Фаб'єн Франкель, Ділан Ллевеллін і зірка "Гри престолів" Мейсі Вільямс. Басиста Сіда Вішеса зіграє 17-річний Луїс Партрідж, а його кохану Ненсі – Емма Епплтон.

"Уявіть, що ви вриваєтесь в світ "Корони" і "Абатства Даунтон" зі своїми друзями і вигукуєте пісні, в яких висловлюєте лють по відношенню до всього, що вони представляють. У цей момент британське суспільство змінилося назавжди. Це точка відліку для британської вуличної культури, коли звичайні молоді хлопці змогли вийти на сцену і показати свій гнів і нову моду. І все повинні були дивитися і слухати, боятися їх або слідувати за ними", – каже Денні Бойл.

"Sex Pistols назавжди змінили музику, і Денні Бойл – ідеальний режисер, щоб розповісти історію Стіва Джонса, засновану на чистому творчості і руйнуванні", – заявив один з продюсерів проекту Пол Лі. 

Виробництво шоу планують почати 7 березня. 

Раніше Денні Бойл, удостоєний премії "Оскар" за фільм "Мільйонер з трущоб", вже співпрацював з каналом FX в процесі роботи над мінісеріалом "Довіра" про викрадення онука американського нафтового магната Джона Пола Гетті III.