Найпопулярніші фільми, серіали та аудіоконтент за версією Megogo — рейтинг
Фото: Unsplash

Медіасервіс Megogo представив рейтинг популярності контенту серед користувачів платформи за 1-й квартал 2023 року. Зазначається, що кількість переглядів фільмів українського виробництва зросла в 3,3 раза проти аналогічного періоду 2022 року.

Перша десятка фільмів за версією Megogo

Рейтинг придбаних фільмів очолив американський фільм жахів з елементами комедії "Меню". До пʼятірки цієї категорії також увійшли науково-фантастичний фільм "Аватар", супергеройська стрічка за коміксами Marvel Comics "Чорна пантера: Ваканда назавжди", українсько-польська історична драма "Щедрик" та супергеройський фільм, заснований на однойменних коміксах DC Comic — "Чорний Адам".

В другу пʼятірку рейтингу увійшли "Топ Ґан: Меверік", "Бандит", "Загублене місто", "Нестримне весілля" та "Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора".

Фото: Megogo
Фото: Megogo

Найпопулярнішими фільмами у передплаті стали американський трилер "Покер фейс", український фільм "Снайпер. Білий Ворон" та різдвяна комедія "Сам удома".
До десятки також увійшли "Вищий пілотаж", "Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку", "Максим Оса та золото Песиголовця", "Баракуда", "У прямому ефірі", "Месники: Завершення", "Над безоднею".

Фото: Megogo
Фото: Megogo

До десятки найпопулярніших безплатних кінострічок увійшло 4 проєкти українського виробництва, які присвячені історичним подіям: "Кіборги" режисера Ахтема Сеітаблаєва, "Іловайськ 2014. Батальйон Донбас" режисера Івана Тимченка, "Донбас" режисера Сергія Лозниці та "Крути 1918" режисера Олексія Шапарєва.

Фото: Megogo
Фото: Megogo

Лідером серед фільмів українського виробництва на MEGOGO є "Снайпер. Білий Ворон (Розширена версія)". Стрічка також посіла перше місце за кількістю переглядів на медіасервісі за минулий рік. Друге та третє місця у рейтингу займають "Максим Оса та золото Песиголовця", перша в історії українського кінематографа екранізація коміксу та художній фільм "Я працюю на цвинтарі", знятий у копродукції України та Польщі. До десятки також увійшли фільми про війну та дві комедії.

Фото: Megogo
Фото: Megogo

Серіали, що дивились найбільше на MEGOGO

Десятку найпопулярніших серіалів у передплаті відкривають постапокаліптичний серіал "Ходячі мерці", український іронічний серіал "Дільничний з ДВРЗ" та "Отець Браун", детективний серіал телеканалу BBC One. До списку потрапили також такі серіали, як "Темна матерія", "Полкан", "Дім чужих таємниць", "Опер за викликом", "Розслідування Мердока", "Навколо світу за 80 днів", "Наперекір долі".

Серед найпопулярніших серіалів, доступних на MEGOGO на безплатній основі, 9 з 10 — українського виробництва. Серед лідерів телесеріали "Папаньки", "Моя улюблена Страшко", "Кріпосна", "Плут", "Бункер", "Джек і Лондон", "Найгірша подруга", "Зцілення коханням", "За правом любові". Лише один іноземний проєкт, а саме шведсько-данський детективний серіал "Міст", увійшов у топ, зайнявши другий щабель.

Фото: Megogo
Фото: Megogo

Найпопулярніший аудіоконтент на MEGOGO AUDIO

Аудіокниги

Серед найпопулярніших аудіокниг слухачі найбільше вподобали проєкти українського походження. Так, 7 з 10 у рейтингу — вітчизняних авторів.

  1. "Подолати минуле: глобальна історія України" авторства історика та публіциста Ярослава Грицака;
  2. "1984" Джорджа Орвелла;
  3. "Вища вірність. Правда, брехня і лідерство. Спогади директора ФБР" Джеймса Комі;
  4. "Район Д" Артема Чеха;
  5. "Кобзар" Тараса Шевченка;
  6. "Радіо Ніч" Юрія Андруховича;
  7. "За лаштунками війни. Сталін, нацисти і Захід" Лоренса Ріс;
  8. "Стіни в моїй голові" Володимира Станчишина;
  9. "365 казок на ніч. Казки про героїв";
  10. "За лаштунками імперії. Есеї про українсько-російські культурні відносини" Віри Агеєвої.
Фото: Megogo
Фото: Megogo

Подкасти

Перший щабель серед найпопулярніших подкастів займає проєкт "Без оголошення війни" авторства Іллі Кабачинського та Олександра Аврамчука, який оповідає про події минулого, щоб краще зрозуміти майбутнє. Друге місце забрав F1Podcast Макса Подзігуна. До пʼятірки також увійшов проєкт власного виробництва MEGOGO AUDIO у співпраці з силами ТрО ЗСУ "Опір", який оповідає про оборону Ірпеня у березні-квітні 2022 року.

Фото: Megogo
Фото: Megogo