Дивіться кліп гурту "Жадан і Собаки", який зняв режисер Антоніо Лукіч
Кадр з кліпу

Український режисер Антоніо Лукіч, відомий за фільмами "Люксембург, Люксембург" і "Мої думки тихі", зняв кліп на пісню "Рогань" харківського рок-гурту "Жадан і Собаки".

"Це найкращий наш кліп. Кажу це з повагою до всіх режисерів, із якими ми працювали раніше. "Рогань" — особлива для нас робота. Тож ми подумали, що хочемо бачити на відео нову картинку. І о першій ночі зателефонували Антоніо Лукічу та запропонували йому стати режисером кліпу", — зазначив Сергій Жадан.

Для Лукіча це перший досвід у зніманні кліпу. Над відео працювала команда, з якою режисер знімав фільм "Люксембург, Люксембург". За словами режисера, у кліпі маленькі люди перемагають велике зло.

"Для мене це було знімання кіно, наче ми працювали над коротким метром. Я б із радістю подивився тепер і повнометражний фільм", — додав Антоніо Лукіч.

У результаті творчої співпраці вийшла повчальна й меланхолійна історія про безтурботність дитинства, п’янкий чар підліткового доростання та важливість горизонтальних соціальних зв’язків. Лукічу у своїй роботі вдалося поєднати атмосферність слобожанських ландшафтів із бароковою сковородинською філософічністю світосприйняття, притаманного харківцям.