Дивіться трейлер фільму про Віллі Вонку з Тімоті Шаламе в головній ролі – відео
Кадр з фільму ''Вонка''

Warner Bros. Pictures представила трейлер фільму "Вонка" про життя винахідника і шоколатьє Віллі Вонка, персонажа книги "Чарлі та шоколадна фабрика", пише Variety.

Сюжет музичної картини в жанрі фентезі розповідає історію молодого Віллі Вонки, зокрема про те, як він зустрів Умпа Лумпу, якого зіграє Гʼю Грант.

Режисер фільму — Пол Кінг, відомий завдяки своїй роботі над "Паддінгтоном", а продюсує стрічку Девід Хейман, який працював над "Гаррі Поттером". У головній ролі — Тімоті Шаламе, якого глядачі вже знають за ролями в "Інтерстелларі", "Назви мене своїм ім'ям" та "Дюні".

У квітні Warner Bros оприлюднила нові кадри фільму "Вонка" на презентації CinemaCon. Саме тут Шаламе розповів, що він дійсно плавав у басейні справжнього розтопленого шоколаду під час зйомок стрічки.

Віллі Вонка дебютував у дитячому фентезійному романі валлійського письменника Роальда Дала "Чарлі та шоколадна фабрика" у 1964 році, в якому розповідається про Чарлі Бакета, бідного хлопчика, який виграв золотий квиток на екскурсію знаменитою шоколадною фабрикою Вонки.

"Вонка" стане третьою кіноадаптацією про Віллі Вонку. У 1971 році роль Віллі Вонки виконав Джин Вайлдер, а у 2005 році — Джонні Депп.

Фільм "Вонка" вийде в кінотеатрах 15 грудня 2023 року.