Дивіться трейлер нового фільму Рідлі Скотта про Наполеона – у головній ролі Хоакін Фенікс
Кадр з фільму 'Наполеон'

Apple TV+ та Sony Pictures випустили перший трейлер фільму про французького імператора Наполеона. Прем'єра "Наполеона" відбудеться 22 листопада 2023 року, пише The Variety.

Згідно з синопсисом, "Наполеон" — це оригінальний і особистий погляд режисера на походження Наполеона та його стрімкий, безжальний шлях до становлення імператором. Історія розглядається крізь призму залежних і часто нестабільних стосунків з дружиною та єдиною справжньою любов’ю Жозефіною.

У фільмі будуть зображені знамениті битви Наполеона, його невпинні амбіції та винятковий стратегічний розум як видатного полководця та військового провидця.

Головні ролі у фільмі виконають Хоакін Фенікс і Ванесса Кірбі. Фенікс зіграє Наполеона, а Кірбі — його першу дружину й французьку імператрицю Жозефіну.

"Наполеона" зрежисував Рідлі Скотт. Сценарій до фільму написав Девід Скарпа, з яким Скотт раніше співпрацював під час створення стрічки "Усі гроші світу".

Прем’єра фільму відбудеться в кінотеатрах на вихідних на День подяки, 22 листопада, а пізніше його транслюватимуть на Apple TV+.