Рада музеїв Німеччини оголосила бойкот російським музейникам
Фото: Unsplash

Німецький національний комітет міжнародної ради музеїв (ICOM Німеччини) оголосив бойкот російському представництву та припинив співпрацю з Росією. Про це повідомили на сайті організації.

ICOM Німеччини закликає відсторонити представників Російського національного комітету від усіх міжнародних організацій і більше не допускати російські делегації або членів на заходи, а також виключити ICOM Russia зі світової асоціації.

Представники Німеччини заявили, що відтепер не братимуть участь у заходах, на яких будуть присутні представники ICOM Росії або російські музейники. 

 "Загарбницька війна Росії проти України знущається з міжнародного права, Гаазької конвенції та кожної базової суспільної норми. З такою державою не може бути нормальних стосунків — навіть у музейній сфері. Ми не можемо бути трибуною для російського прапора і не можемо бути гостями під одним дахом. Ми обрали чітку позицію та діємо відповідно до переважної більшості держав, асоціацій, компаній та організацій у всьому світі. Зрештою, музеї також є політичними акторами й повинні позиціювати себе. Більше не можна погоджуватися з тим, що у зоні музею удають, ніби війни не було, нібито ICOM Russia може діяти так, наче нічого не сталося", – заявила рада директорів ICOM Німеччини.