Українське видавництво випустить світовий бестселер про Бенксі
Фото: banksy/Instagram

Видавництво ArtHuss анонсувало реліз книги Ґері Шова та Патріка Поттера "Banksy: Ви становите загрозу прийнятного рівня (Якби було не так, ви б уже про це знали)".

Фото: ArtHuss
Фото: ArtHuss

Книга вийде друком у червні 2023 року і міститиме фотографії робіт британського художника "від 1990-х до сьогодні", а також тексти про його діяльність та світогляд.

Фото: ArtHuss
Фото: ArtHuss

Зокрема, українське видання міститиме текст від Бенксі про його поїздку в Україну, про те, як виникла ідея створити серію робіт у Бородянці, Ірпені та інших містечках Київщини, що зазнали окупації.

Також книжка містить фото робіт, які художник лишив на стінах будівель у Бородянці, Ірпені та Горенці. "Це частина нашої історії, яку важливо зазначити на сторінках", — додають у видавництві.

"Написати книжку про людину, про існування якої (якщо вона взагалі існувала) достеменно нічого не відомо, наповнити цю книжку картинами, які написав точно-невідомо-хто? Напевно, на дослідження виділено величезний бюджет? Я заплакав. Мені дали ляпаса, щоб я замовк. "Треба діяти негайно, поки тіло ще не охололо!, — прогарчали вони. — Друкуємо за три дні". Рукопис було написано у підвалі в Шордичі на зворотному боці фальшивих банкнот. Замість чорнила були мої сльози", — описував процес створення книги один з авторів Патрік Поттер.

Фото: ArtHuss
Фото: ArtHuss

Англійською книга вперше вийшла 2012 року у видавництві Carpet Bombing Culture.

Українською книгу переклали Леся Коцюк та Олексій Пелипенко. Передзамовлення видання можна зробити за посиланням.