У Києві відбудеться фестиваль мистецтва Bouquet Kyiv Stage-2023
Фото: Bouquet Kyiv Stage

З 17 до 20 серпня на території заповідника "Софія Київська" вшосте відбуватиметься фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. Тема цьогорічного заходу — "Дорогу підкорює той, хто іде!".

Фестиваль складатиметься з музичної, виставкової, театральної, екскурсійної, дитячої програм, а також кінопрограми та бесід під ясенем.

Упродовж чотирьох днів фестивалю будуть представлені мистецькі проєкти, більшість з яких створено під час великої війни. У заході візьмуть участь митці, які сьогодні служать у лавах ЗСУ, а також ті, хто в тилу активно пропагують українську культуру.

Музична програма представить багато премʼєрних творів і музики, написаної протягом останнього року.

Серед подій: День музики Сильвестрова, який об’єднає фортепіанну, вокальну, хорову й електронну музику, презентація програми маловідомих українських композиторів "Re-Vision. В. Задерацький, О. Лебедєв", музична вистава "Земля – Пісня" на основі найдавніших українських традиційних пісень, концерт "Невідомий український модернізм: Яновський, Якименко, Сениця", джазові концерти та концерт до 30-річчя ансамблю солістів "Київська камерата".

Цьогорічний КіноБукет формується за загальною темою "Культура vs війна" та містить понад 20 фільмів. Серед них: прем’єри стрічок про митців на війні — Сергія Жадана, Тараса Компаніченка та гурту "Антитіла".

У межах фестивалю організатори презентують чотири виставкових проєкти:

  • "Протистояння" Олександра Дубовика, більшість робіт, які увійшли до експозиції, написані художником під час великої війни.
  • "Музей Фрагментів Війни", реальні історії очевидців війни, представлені їх власними артефактами.
  • Фотовиставка "Культура vs війна" кінооператора Сергія Михальчука, який зараз служить у лавах ЗСУ.
  • Виставка одеських фотографів Костянтина та Влади Ліберових.

У програмі також буде театральна вистава, екскурсія Софійським собором та дитячі майстер-класи з виготовлення оберегів для захисників. Зокрема, на фестивалі відбудеться акція "Червона калина", в пам’ять про митців, які віддали своє життя за Україну у великій війні.