"20 днів у Маріуполі" став найкасовішим документальним фільмом українського прокату
Кадр з фільму ''20 днів у Маріуполі''

Стрічка українського воєнного кореспондента Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" стала найкасовішим документальним кіно в українському прокаті. Про це повідомив український кінодистриб’ютор "Артхаус Трафік".

Лише за чотири дні фільм зібрав 531 551 грн. Показ стрічки в Україні триває.

"Los Angeles Times назвав цей фільм "надзвичайно важливим". Глядачі, що подивились його цього вікенду у кіно, довели це. Дякуємо вам за підтримку", — йдеться у повідомленні.

Фільм створили міжнародні журналісти Associated Press, які залишались в оточеному окупантами Маріуполі. Вони зафільмували облогу міста від самого нападу російських військ уранці 24 лютого 2022 року.

"20 днів у Маріуполі" — режисерський дебют воєнного кореспондента (з досвідом у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, Секторі Газа, Афганістані), фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. За роботу в обложеному Маріуполі усі троє отримали Пулітцерівську премію, яка вважається найпрестижнішою в галузі журналістики.