Фільм "Довбуш" за перший вікенд зібрав майже 9 млн грн
Кадр з фільму ''Довбуш''

Український пригодницько-історичний фільм "Довбуш" за перший вікенд — з 24 до 27 серпня — зібрав 8,7 млн грн у кінопрокаті. Про це повідомили у Film.ua Group.

Зокрема, кількість проданих квитків склала 59 757. Фільм Олеся Саніна вийшов у кінопрокат на День Незалежності.

Події фільму відбуваються в Карпатах на початку 18 століття. Сюжет розгортається навколо повстання опришків проти польської шляхти. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості.

"Це історія про те, що неможливо позбавити людину свободи: вона все одно буде її прагнути й шукати, навіть ціною власного життя. Це історія про нашу свободу — як внутрішню, так і зовнішню", — поділився режисер фільму Олесь Санін.

"Довбуш" став один із наймасштабніших та найдорожчих фільмів за історію української кіноіндустрії. Його бюджет складає 120 млн грн.

Над стрічкою працювала команда із 3000 людей, під фільм пошили понад 1000 костюмів і збудували фортецю під Києвом, а також було сконструйовано унікальні карети, побудовано понад 20 історично достовірних локацій.