5 лайфхаків як швидко запам'ятовувати нові англійські слова

На правах реклами

Коли мова заходить про вивчення нового, то перш за все ми маємо спрямувати зусилля на роботу з пам’яттю. Підібрали для вас дієві лайфхаки, які дозволяють швидко, легко й головне, результативно – збагатити словниковий запас з англійської мови.

Проте для початку маємо до вас запитання: Як вам легше сприймати інформацію, коли ви її чуєте чи бачите? В залежності від типу сприйняття, маємо для вас наступні поради.

Коли ви візуал, тобто вам вкрай важливо бачити інформацію, то ось вам корисні 5 лайфхаків:

  1. Заведіть словник, а разом із ним й звичку: нові слова до нього заносити. Для максимальної ефективності, завжди поряд із новим словом пишіть декілька речень-прикладів, щодо його використання. Щодня перечитуйте словник та доповнюйте.

  2. Завітайте до магазину канцтоварів та запасіться стікерами. Коли ви початківець, то все, що у квартирі вас оточує можна завдяки ним – підписати англійською. Коли ви вже досвідчений користувач англійської мови, використовуйте стікери з новими словами поруч із місцями, де ви більше всього проводите часу.

  3. Меморі-картки. Роздрукуйте малюнки з певних тем, а на звороті підпишіть їх значення англійською, додайте речення-приклад.  

  4. Читайте книжки відповідно до свого рівня знань з англійської мови. А нові слова з книжки –  записуйте у словник.

  5. Дивіться фільми англійською мовою з субтитрами. Підписуйтесь на YouTube канал Englishdom, щоб мати можливість вчити нові слова та граматику, на прикладах із популярних фільмів (https://www.youtube.com/@EnglishdomUA).

Якщо ж ви Аудіал, й вам краще інформацію чути чи проговорювати, то зверніть, увагу на наступні 5 лайфхаків:

  1. Подкасти, аудіокниги, новини – підберіть ті, які відповідають вашому рівню англійської та з теми, яка вам цікава, й звичайно ж регулярно слухайте.

  2. Вчить вірші англійською та декламуйте їх як на одинці, так й серед друзів.

  3. Регулярно перечитуйте нові слова зі словника уголос.

  4. Щоб подолати мовний бар’єр, знайдіть друга носія мови та спілкуйтесь з ним по телефону.

  5. Слухайте виступи відомих спікерів, улюблених акторів чи англомовних блогерів. Так ви зрозумієте "нюанси" англійської мови. Де ставити наголос. Як вірно промовляти ті чи інші слова.  

Й наддачу від нас приємний бонус – 5 лайфхаків вивчення нових слів з англійської мови, які стануть в пригоді кожному:

  • Поставлена ціль, то вже 50% запоруки успіху. Тому розпочинаємо вивчення нових слів з правильної постановки цілі. Рекомендуємо вам для цього систему – S.M.A.R.T. (Specific, Measurable, Attainable, Relevant, Time-Bound). То б то ваша ціль має бути конкретна, вимірна, досяжна, релевантна та обмежена за часом. Спочатку перевірте свій рівень англійської.  Й далі, пообіцяйте собі, що за наступні 30 днів запам’ятаєте 90 нових слів (це по 3 нових слова щодня).
  • Використовуйте креатив та фантазію. Коли ми починаємо проводити асоціації із новими англійськими словами, то це вкрай допомагає в їх опануванні. Наприклад, "magazine" (журнал) ви маєте купити у "магазині". Чи скажімо "ride" (їздити; поїздка) – уявляємо себе кінозіркою, яка має підписати  "райдер" на поїздку до міста мрії.
  • Крок за кроком. В англійській мові океан слів, тому не варто кожне побачене слово одразу бігти та вносити до словника. Сконцентруйтеся на базових словах, які ви можете використовувати у повсякденному спілкуванні, й далі опановуйте актуальні вам теми.
  • Вивчили нові слова – складіть історію.  По-перше, тим самим ви активізуєте нові знання, по-друге – підтягуєте граматику. Бо недостатньо слова вчити, важливо, ще вміти їх правильно та у контексті використовувати.
  • Використовуйте сучасні технології!  Адже будь-де та будь-коли, ви можете зазирнути у мобільний й повторити слова, як наприклад, завдяки додатку ED Words.

Ми в Englishdom віримо, що вивчення англійської мови має бути доступним, мобільним та ефективним! Тому створили онлайн платформу, яка сприяє не тільки підкоренню англійських слів, а й перш за все, опануванню мови в цілому завдяки онлайн урокам із досвідченим викладачем по цифровому підручнику.

Сьогодні ви маєте можливість:

  • навчатися у кращих викладачів з англійської мови (як носії, так й локальні),

  • займатися англійською мовою в будь-якому зручному місці та за індивідуальним розкладом,

  • відслідковувати мовний прогрес.

Щоб зрозуміти якість та рівень навчання, запрошуємо вас записатися безкоштовний пробний урок  прямо зараз!

А за промокодом PRAY_FOR_UKRAINE діє знижка 15% для українців на пакети від 20 уроків.