Актор Майкл Гембон, який зіграв Дамблдора в "Гаррі Поттері", помер у віці 82 років
Фото: Warner Bros

Британський актор Майкл Гембон, який зіграв Альбуса Дамблдора у фільмах про Гаррі Поттера, помер у віці 82 років. Про це повідомила його родина, пише The Guardian.

"Ми з сумом повідомляємо про втрату сера Майкла Гембона. Коханий чоловік і батько, Майкл мирно помер у лікарні після перенесеної пневмонії. Поруч з ним були дружина Енн і син Фергюсон", — йдеться у заяві сім'ї.

Майкл Гембон був зіркою сцени та кіно, який за 60 років кар’єри отримав три нагороди Олів’є, дві нагороди Гільдії кіноакторів і чотири нагороди BAFTA. Зокрема, у 1999 році королева Єлизавета II посвятила його в лицарі за заслуги в драматургії.

Актор дебютував у постановці "Отелло" в Дубліні в 1962 році, а згодом приєднався до Національного театру в Лондоні під керівництвом сера Лоренса Олів'є, а також працював на сценах Великої Британії, Нью-Йорка та Німеччини.

"Отелло" також був його першим фільмом у 1965 році, після чого знявся у таких фільмах, як "Госфордський парк", "Сонна лощина" та фільмах про Паддінгтона.

Після смерті актора Річарда Гарріса у 2002 році, Гембон приєднався до команди, яка працювала над фільмами про юного чарівника Гаррі Поттера, зігравши роль директора Гоґвортської школи чарів і чаклунства Альбуса Дамблдора.