Анджеліна Джолі перевтілилась в оперну співачку Марію Каллас у байопіку "Марія" – фото
Фото: Pablo Larraín

Режисер Пабло Ларраін, відомий за такими байопіками, як "Джекі" та "Спенсер", оприлюднив перші кадри Анджеліни Джолі в ролі грецької оперної співачки Марії Каллас з майбутнього біографічного фільму "Марія", пише Variety.

На одному фото зображено Джолі, яка дивиться у вікно в костюмі та капелюсі, а на іншому — вона у в’язаному одязі та окулярах із широкою оправою.

Фото: Pablo Larraín
Фото: Pablo Larraín

Фільм "Марія" "досліджуватиме життя легендарної, культової та суперечливої ​​співачки, яку часто називають справжньою дівою", згідно з офіційним описом.

Заснована на правдивих історіях, стрічка розповість бурхливу, прекрасну й трагічну історію життя найвидатнішої оперної співачки світу. Події фільму відбуваються в останні дні її життя в Парижі в 1970-х роках.

"Я неймовірно радий розпочати зйомки фільму "Марія", який,  сподіваюся, розповість глядачам у всьому світі про дивовижне життя і творчість Марії Каллас, завдяки чудовому сценарію Стівена Найта, роботі всього акторського складу та знімальної групи, і особливо — блискучій роботі Анджеліни та її надзвичайній підготовці", — сказав Ларраін.

Зазначається, що костюми Джолі засновані на справжньому одязі, який носила Каллас, включно зі старовинними хутряними речами з архівної колекції Массімо Кантіні Парріні, щодо яких консультувалися з PETA, щоб не використовувати нове хутро.

Фото: Pablo Larraín
Фото: Pablo Larraín

Оскільки "Марія" є незалежним фільмом із тимчасовою угодою від SAG-AFTRA, виробництво відбуватиметься протягом восьми тижнів у Парижі, Греції, Будапешті та Мілані.

Сценарій, який було завершено до страйку в Гільдії сценаристів, написав Стівен Найт, з яким Ларраін співпрацював у стрічці "Спенсер". Окрім Джолі у фільмі братимуть участь Валерія Голіно, П’єрфранческо Фавіно, Альба Рорвахер, Коді Сміт-Макфі.

Марія Каллас — грецька оперна співачка, одна з найвідоміших оперних співачок XX століття. Світову популярність здобула після Другої світової війни.

Студенткою дебютувала партією Сантуцци в "Сільській честі" П'єтро Масканьї (1938, Афіни). Під час Другої світової війни й окупації Греції італійськими військами виступала на різних сценах. Після війни звинувачена в тім, що "співала окупантам", у зв'язку з чим Каллас заборонили виступати. Тому вона була змушена залишити батьківщину й емігрувати до Італії.

Визнання Каллас отримала в 1949 році, упродовж одного тижня втіливши Брунгільду в вагнерівській "Валькірії" та Ельвіру в "Пуританах" Вінченцо Белліні — рівного цьому не було в історії оперного мистецтва першої половини XX ст. Оскільки ці партії не тільки дуже важкі, а й діаметрально протилежні за музичним стилем і вокальним завданням. У 1951 році Каллас увійшла до трупи міланського театру "Ла Скала", ставши його примадонною: тут вона виконала більшість із 37 партій репертуару.

Фото: Britannica
Фото: Britannica