Блузу принцеси Діани, яку вона одягнула на заручини, продадуть на аукціоні
Фото: Julien's Auctions

На аукціоні Julienʼs Auctions виставили на продаж блузку принцеси Діани, яку вона одягала для портретної зйомки в 1981 році в день заручин з тодішнім принцом Вельським, а зараз королем Чарльзом III, пише CNN.

Блідо-рожева шифонова блуза з атласною стрічкою, зав’язаною на бант під коміром, була створена дизайнерами Девідом і Елізабет Емануелями, які того самого року розробили весільну сукню Діани. Аукціонний дім оцінив виріб у 80 000—100 000 доларів. Тоді фото лорда Сноудона опублікували кілька журналів і газет, зокрема Vogue, ілюструючи заручини Діани з принцом Чарльзом.

"Коли [Діана] побачила нашу блузку, вона закохалася в неї, запитала, хто її зробив, і її спрямували до нас", — згадувала Емануель у своїй книзі "Сукня для Діани".

Фото: Buckingham Palace
Фото: Buckingham Palace

Після того, як блузку одягла Діана, дизайнерка тримала її у себе, поки не продала у 2010 році. 2019 року блузку виставляли в Кенсінгтонському палаці в межах виставки Diana: Her Fashion Story.

Очікується, що на цьому самому аукціоні продадуть вечірню сукню Діани, яку вона одягала двічі на публіці, за 200 000 доларів. Сукня має чорний оксамитовий ліф із вишитими зірками, занижену талію, м’які плечики та синю спідницю. Ця сукня нагадує моду 1980-х років, коли Діана стала іконою стилю.

Аукціон має відбутися в місті Беверлі-Хіллз у Каліфорнії та онлайн з 14 до 17 грудня.