Светр принцеси Діани з чорною овечкою продали за 1,14 мільйона доларів
Фото: Sotheby's / Instagram

Червоний светр з вівцями, що належав покійній принцесі Діані, продали на аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку за $1,14 млн. Це рекордна сума для будь-якого предмета одягу Леді Ді, пише BBC.

Спочатку аукціонний дім думав, що светр Діани коштуватиме від $50 000 до $80 000. Заочні торги за светр були відкриті ще 31 серпня, і до останніх хвилин аукціону найбільшою була пропозиція у $200 000.

Але в результаті останній покупець — Sotheby's не розкриває його особистість — запропонував суму вп'ятеро з половиною разів більшу.

Светр фірми Warm and Wonderful Діана Спенсер одягала на гру в поло у 1981 році. На той момент вона ще була тільки нареченою принца Чарльза. Светр має візерунок білих овець, розташованих рядами й одна чорна вівця виділяється з натовпу на передній частині светра.

Фото: Sotheby's / Instagram
Фото: Sotheby's / Instagram

Цей дизайн часто називали символом становища Діани у королівській родині, хоча історики моди вважають це перебільшенням.

Незабаром після її одруження Букінгемський палац написав Warm and Wonderful листа, що светр зіпсувався, і попросив відремонтувати або замінити його. Фірма надіслала ідентичний, а Діана одягала його в 1983-му.

Sotheby's включив лист Warm and Wonderful, а також записку подяки за заміну в аукціонний лот, а дірочка на светрі послужила доказом того, що він — той самий, перший.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Warm & Wonderful (@warmandwonderful)

Трикотажний светр знайшли на горищі в березні. Зазначається, що його продали на аукціоні дорожче, ніж багато інших предметів, пов’язаних з Леді Ді. Наприклад, автомобіль Діани, Ford Escort, продали за $806 000 у 2022 році.

Зокрема, раніше рекорд продажів предметів із гардероба Діани належав бальній сукні від Віктора Едельштейна, створеній для неї в 1989 році.

Темно-бордову сукню з шовкового оксамиту без бретелей було доповнено фігурною спідницею-тюльпаном. Ця сукня вважається прикладом дорослішання Діани. На початку цього року на аукціоні її продали за $604 800.