Бренд Prada розроблятиме скафандри для місії NASA на Місяць
Фото: Axiom Space

Італійський модний дім Prada співпрацюватиме з американською компанією Axiom Space для розробки скафандрів для місії Artemis III. Про це повідомляє пресслужба Axiom Space.

Інженери Prada працюватимуть разом із командою Axiom Space протягом усього процесу проєктування. Зазначається, що скафандр Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) надасть астронавтам розширені можливості для дослідження космосу, а також дозволить працювати та жити на Місяці й навколо нього.

У нього буде підвищена гнучкість, посилений захист від навколишнього середовища, зокрема місячного пилу, та спеціалізовані інструменти для досліджень. Завдяки інноваційним технологіям і дизайну ці скафандри дозволять краще досліджувати місячну поверхню, ніж будь-коли раніше, кажуть фахівці.

Фото: Axiom Space
Фото: Axiom Space

"Технічний досвід Prada з сировиною, технологіями виробництва й інноваційними концепціями дизайну принесе передові технології, що допоможуть забезпечити не тільки комфорт астронавтів на поверхні Місяця, але й врахування вкрай необхідного людського фактора, якого немає в застарілих скафандрах", — заявив казав Майкл Саффредіні, генеральний директор Axiom Space.

У рамках співпраці також буде досліджено використання композитних матеріалів для полегшення частин скафандра, таких як торс і штани, що має вирішальне значення для космічних подорожей, де маса відіграє значну роль.

Фото: Axiom Space
Фото: Axiom Space

Майбутня місія на Місяць запланована на 2025 рік. Це також стане першою місією, в якій жінка буде серед астронавтів.

Співпраця між Prada й Axiom Space виникла під час візиту Суффредіні до Італії, коли він займався іншими справами для Axiom Space. У той час модний дім якраз шукав, як використати свій технічний досвід в інших сферах.

"Наша перша зустріч була дуже цікавою, тому що ми дійсно обговорювали ідеї про те, як працюватимемо разом. Ми точно не знали, що це буде. Проте ми хотіли працювати з дуже перспективними компаніями в інших галузях, а не тільки тими, що спеціалізуються на космосі", — додав Суффредіні.