Бренд Prada розроблятиме скафандри для місії NASA на Місяць
Фото: Axiom Space

Італійський модний дім Prada співпрацюватиме з американською компанією Axiom Space для розробки скафандрів для місії Artemis III. Про це повідомляє пресслужба Axiom Space.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Інженери Prada працюватимуть разом із командою Axiom Space протягом усього процесу проєктування. Зазначається, що скафандр Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) надасть астронавтам розширені можливості для дослідження космосу, а також дозволить працювати та жити на Місяці й навколо нього.

У нього буде підвищена гнучкість, посилений захист від навколишнього середовища, зокрема місячного пилу, та спеціалізовані інструменти для досліджень. Завдяки інноваційним технологіям і дизайну ці скафандри дозволять краще досліджувати місячну поверхню, ніж будь-коли раніше, кажуть фахівці.

Фото: Axiom Space
Фото: Axiom Space

"Технічний досвід Prada з сировиною, технологіями виробництва й інноваційними концепціями дизайну принесе передові технології, що допоможуть забезпечити не тільки комфорт астронавтів на поверхні Місяця, але й врахування вкрай необхідного людського фактора, якого немає в застарілих скафандрах", — заявив казав Майкл Саффредіні, генеральний директор Axiom Space.

У рамках співпраці також буде досліджено використання композитних матеріалів для полегшення частин скафандра, таких як торс і штани, що має вирішальне значення для космічних подорожей, де маса відіграє значну роль.

Фото: Axiom Space
Фото: Axiom Space

Майбутня місія на Місяць запланована на 2025 рік. Це також стане першою місією, в якій жінка буде серед астронавтів.

Співпраця між Prada й Axiom Space виникла під час візиту Суффредіні до Італії, коли він займався іншими справами для Axiom Space. У той час модний дім якраз шукав, як використати свій технічний досвід в інших сферах.

"Наша перша зустріч була дуже цікавою, тому що ми дійсно обговорювали ідеї про те, як працюватимемо разом. Ми точно не знали, що це буде. Проте ми хотіли працювати з дуже перспективними компаніями в інших галузях, а не тільки тими, що спеціалізуються на космосі", — додав Суффредіні.