"Часи змінилися": Гомер більше не буде душити свого сина Барта в "Сімпсонах"
Фото: 20th Century Fox

У третьому епізоді 35 сезону McMansion & Wife Гомер Сімпсон поділився з новим сусідом, що більше не душить сина Барта, оскільки "часи змінилися", пише The Independent.

Удушення Гомером своєї старшої дитини Барта було використано для сміху з моменту дебюту серіалу в 1989 році. Попри те, що ця дія є однією з найбільш упізнаваних у серіалі, її часто критикували через жорстокість.

У недавньому епізоді 35 сезону Гомер Сімпсон (якого озвучує Ден Кастелланета) знайомиться з новим сусідом Таєром Тайєром (Генк Азарія) і тисне йому руку, у відповідь на що, той хвалить міцне рукостискання головного персонажа.

"Бачиш, Мардж, не дарма я душив хлопчика", — жартував Гомер до своєї дружини. Й одразу додав: "Жартую. Я більше цим не займаюся. Часи змінилися!"

На цю сцену звернув увагу один з користувачів соцмережі X. "Я щойно дізнався, що після більш ніж 30 років "Сімпсони" нарешті припинили свій давній жарт про те, як Гомер душить Барта. Їм знадобилося багато часу", — написав він.

Востаннє сцена з удушенням Барта зʼявлялася у "Сімпсонах" у серіях 31 сезону (2019-2020). Проте тема насильства батьків і дітей неодноразово висвітлювалася й до цього.

В епізоді 22 сезону "Love is a Many Strangled Thing" Гомер відвідує "клас збагачення батьківства" після підбадьорення Мардж. Під час уроку величний баскетболіст (роль якого грає реальна колишня зірка НБА Карім Абдул Джаббар) навчає Гомера, що таке "бути маленьким і наляканим", душить його та запрошує інших робити те саме.

Травмований своїм досвідом, Гомер згодом виявляє, що не може душити Барта. Однак у 24-му сезоні Гомер відновлює свій метод покарання.