До 100-річчя Disney зібрала 543 своїх персонажів в новому короткометражному фільмі – відео
Фото: Disney

Компанія Disney випустила короткометражний мультфільм "Одного разу в студії", в якому зібрала 543 своїх персонажів з 85 найпопулярніших проєктів анімаційної студії, повідомляє CNN.

Мультфільм присвячений століттю компанії. Події в стрічці розгортаються в студії Волта Діснея в Бербанку (штат Каліфорнія) наприкінці робочого дня. Герої мультфільмів вистрибують із малюнків і мандрують залами, де їх створили.

Проєкт був розроблений та втілений Трентом Коррі та Деном Абрахамом. Більшість героїв малювали вручну, інших зробили на компʼютері. За задумом режисерів, кожен персонаж мав виглядати так, ніби щойно зійшов з екрана.

Коррі та Абрахам прагнули також відтворити якнайбільше оригінальних голосів. Так, у створенні "Одного разу на студії" взяли участь понад 40 популярних акторів, які озвучували оригінальні стрічки: Ідіна Мензел (Ельза); Крістен Белл (Анна); Джоді Бенсон (Аріель); Джеремі Айронс (Шрам).

Творцям навіть вдалося озвучити Джинні з "Аладдіна" голосом покійного Робіна Вільямса за допомогою штучного інтелекту. Вони застосували уривки з оригінальних записів.

Кульмінацією мультфільму є, коли Мікі Маус зупиняється в коридорі біля портрета Волта Діснея. Мікі знімає капелюха, віддає шану людині, яка його створила, і каже: "Потрібно йти, але дякую! Продовжуйте шоу".

У 12-хвилинному короткометражному фільмі персонажі збираються разом перед студією, щоб зробити групове фото на честь 100-річчя компанії.

Керівнику освітлення Деніелю Райсу довелося підсвітити мальованих і комп’ютерних персонажів, аби вони виглядали так, ніби ділять один простір: ті, що стояли попереду, відкидали тіні на обличчя за ними.

У короткометражці віддали честь також покійному Берні Маттінсону — аніматору, який працював на студії 70 років. Він замикав двері анімаційної студії Діснея в Бербанку, коли герої виходять.