Чорнобильський заповідник запустив геопортал з інформацією про зону відчуження
Фото: Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник запустив геопортал з інформацією за 38 років діяльності різних структур на території зони відчуження: від науково-дослідницької та навчальної до обліку земельних, лісових та водних ресурсів. Про це повідомляє Чорнобильський заповідник.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

На геоінформаційному порталі можна знайти інформацію про всі сфери діяльності, зокрема і природоохоронної структури зони відчуження.

"Тут ви знайдете і карту сучасних, антропогенізованих ландшафтів території, карти за матеріалами досліджень 90-х років; і картографування різних видів флори і фауни, інформацію про які було зібрано в рамках науково-дослідних проєктів та експедицій; місця зустрічей представників орнітофауни, занесених до Червоної книги України, геопросторові матеріали з фотопасток; тут міститься інформація про рідкісні біотипи, рослинні угрупування, види флори, які занесені до Червоної книги України", – повідомляють на сайті геопорталу.

Також для туристів на сайті позначені археологічні пам’ятки, туристичні маршрути, об’єкти природно-заповідного фонду, які входять у межі заповідника.