Двох учасників "п'яних вечірок" в Києві випустили під заставу
Фото: Нацполіція

Двоє підозрюваних, які влаштовували "п'яні вечірки" у столиці та публікували відео, на яких принижували дівчат, вийшли під заставу по 402 000 гривень кожен. Про це "Громадському" розповіла речниця Київської обласної прокуратури Олена Ковальова.

Йдеться про Ярослава Домбровського, який отримав підозру у розповсюдженні порнографічного контенту, та Олега Захарова, якого підозрюють у сексуальному насиллі.

Їх обох суд відправив під варту, але з правом внесення застави у 402 000 гривень, що вони й зробили.

Попри це, підозрюваним доведеться на вимогу прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду, повідомляти їх про зміну свого місця проживання чи роботи, а також не спілкуватися зі свідками та потерпілими.

Ще одним фігурантом цієї справи є Андрій Ярина, якого правоохоронці називають організатором. Він отримав підозру і в сексуальному насиллі, і в розповсюдженні порнографічного контенту. Його відправили під варту без права на заставу.

1 лютого 2023 року поліціянти провели обшуки в Києві та в Івано-Франківській області, затримали двох ймовірних організаторів вечірок з алкоголем та наркотиками та оголосили їм про підозру щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних матеріалів.

3 лютого Шевченківський суд Києва відправив їх під арешт до 1 квітня.