Дивіться тизер до екранізації роману "Талановитий містер Ріплі" з Ендрю Скоттом
Фото: Netflix

Netflix опублікував тизер до мінісеріалу "Ріплі", де головну роль виконує Ендрю Скотт ("Всі ми незнайомці", Шерлок). Усі вісім серій проєкту вийдуть на стримінгу 4 квітня.

Новий мінісеріал є екранізацією роману "Талановитий містер Ріплі" Патриції Гайсміт (1955 рік). Спочатку "Ріплі" мав вийти на телеканалі Showtime, проте згодом у Netflix викупили права на кіноадаптацію.

Сюжет стрічки розповідає про Тома Ріплі — шахрая, що живе в Нью-Йорку початку 60-х років. Тома наймає багатий промисловець, який просить поїхати до Італії та спробувати переконати його сина Дікі Ґрінліфа повернутися додому. Погодження на роботу — це перший крок Тома в складне життя обману, шахрайства та вбивств.

Сценаристом, режисером і виконавчим продюсером став Стівен Заіллян, який має "Оскар" за сценарій до фільму "Список Шиндлера". Він також написав сценарії до фільмів "Ірландець" та "Одного разу вночі".

Разом зі Скоттом, який також є продюсером шоу, зіграють: Джонні Флінн ("Емма") у ролі Дікі Грінліфа, багатого ледаря, якого Ріплі намагається заманити додому; Дакота Фаннінг ("Одного разу в Голлівуді") у ролі Мардж Шервуд, дівчини Дікі, яка підозрює, що небезпечні мотиви лежать в основі привітності Тома.

Талановитий містер Ріплі — психологічний трилер 1955 року Патриції Хайсміт. Його багато разів екранізували, зокрема "Багряний полудень" (1960) з Аленом Делоном у головній ролі та "Талановитий містер Ріплі" (1999) з Меттом Деймоном у головній ролі.