На HBO Europe з'явиться український фільм "Як там Катя?" Крістіни Тинькевич
Кадр з фільму

Один з найбільший стримінгових сервісів світу HBO Europe придбав стрічку української режисерки Крістіни Тинькевич "Як там Катя?". Про це повідомила команда фільму в соцмережах.

Стрічка офіційно зʼявиться на стримінговій платформі після міжнародного та національного прокату. В українських кінотеатрах фільм вийде вже 25 січня.

Кінодистриб'ютор зазначає, що ця покупка є сигналом, що українські кіномитці можуть конкурувати на міжнародних ринках.

"HBO — надпотужний та престижний бренд. Його кураторський вибір завжди є гарантією якості для глядача. Маю за честь те, що нашу стрічку покажуть разом із роботами визнаних світових митців", — додає режисерка.

Драма "Як там Катя?" є дебютною повнометражною роботою Крістіни Тинькевич. Фільм розповідає про лікарку швидкої допомоги та матір-одиначку Анну.  Вона є опорою для своєї родини —  сестри, матері та єдиної доньки Каті. Анна — сильна жінка, яка планує подарувати доньці краще життя, ніж у неї. Але сталася трагедія, яка може все зруйнувати та залишити героїню на одинці з байдужою системою та безмежною втратою.

Світова прем'єра відбулася на кінофестивалі у Локарно в конкурсній програмі Concorso Cineasti del presente. Там фільм отримав спеціальний приз журі Ciné+ та нагороду за найкращу акторську гру для Анастасії Карпенко, яка зіграла роль Анни.

Загалом фільм побачили глядачі на понад 30 кінофестивалях по всьому світу. Стрічку відзначили призом кінокритиків на кінофестивалі CinEast Festival у Люксембурзі. Також картина отримала головний приз фестивалю Around The World in 14 Films в Берліні.

Крім виконавиці головної ролі Анастасії Карпенко у стрічці також знялися: Катерина Козлова, Тетяна Круліковська, Олексій Череватенко, Ірина Веренич-Островська, Віктор Жданов та інші.