Європейська авіакомпанія запускає child-free зони на своїх рейсах
Фото: Corendon Airlines

З листопада в турецько-нідерландській авіакомпанії Corendon Airlines запустять зони child-free, повідомляє Insider.

Таку послугу запустять на рейсі між Амстердамом і Кюрасао — островом на Карибах, що входить до складу Нідерландів. Зона "для дорослих" знаходитиметься в передній частині літака та буде фізично відокремлена від решти літака за допомогою стін та штор.

Доступ матимуть лише пасажири, старші за 16 років. Вартість послуги — 45 євро. Загалом буде 93 таких місця у літаку. Крім того, за 100 євро можна буде отримати комфортніше місце XL, таких місць буде дев’ять.

Авіакомпанія зазначає, що зона "лише для дорослих" підходитиме для бізнес-мандрівників або бездітних пасажирів. Водночас там стверджують, що таке розділення буде зручним також і для батьків із дітьми — їм не треба буде хвилюватися, що їхня дитина комусь заважає.

Corendon є першою європейською авіакомпанією, яка запропонувала дитячі місця, але це не перша авіакомпанія у світі.

Scoot, сінгапурська авіакомпанія, запустила салони Scoot-in-Silence у 2013 році. Зона призначена для мандрівників віком від 12 років і пропонує більше місця для ніг і регульовані підголівники.

Також AirAsia X має зону, вільну від дітей, на своїх далекомагістральних рейсах A330, а індійська авіакомпанія IndiGo має дві зони на своїх рейсах для людей віком від 12 років.