Фільм Лозниці, якого виключили зі складу Української Кіноакадемії, покажуть на фестивалі в Каннах
Фото: Українська Кіноакадемія

На 77-му Каннському міжнародному кінофестивалі покажуть фільм "Вторгнення" режисера Сергія Лозниці, якого виключили зі складу Української Кіноакадемії. Це буде світова прем’єра фільму про український народ. Про це йдеться у програмі кінофестивалю.

"Виробляючи цей фільм, ми мріяли по завершенню представити його на високому рівні в країнах Заходу. І нагадати всім, як багато ви зробили за ці два роки у боротьбі із силами зла. Сподіваюсь, нам це вдасться", – пише кінопродюсер Михайло Майліс.

За словами Майліса, знімання фільму тривали майже два роки. Також він додав цитату режисера фільму Лозниці: "Я знімав цей фільм із глибоким болем у серці та з великою любов’ю до своєї країни. Цей фільм народжений зі співчуття".

Виробництвом фільму займається компанія ATOMS & VOID (Нідерланди) у спільному виробництві з ARTE France (Франція) та Current Time TV (США).

  • Нагадаємо, 18 березня 2022 року Українська Кіноакадемія виключила зі свого складу режисера Сергія Лозницю.
  • "Режисер Сергій Лозниця неодноразово підкреслював, що вважає себе космополітом, "людиною світу". Проте зараз, коли Україна з усіх сил боронить свою незалежність, ключовим поняттям у риториці кожного українця повинна бути його національна ідентичність", – пишуть на сторінці Кіноакадемії.
  • Фільми Сергія Лозниці були включені до програми кінофестивалю російського кіно у французькому місті Нант під назвою "Від Львова до Уралу". За словами Української Кіноакадемії, у час кривавої повномасштабної війни, яку розв’язала Росія, це абсолютно неприпустимо.
  • Після цього Кіноакадемія закликала світову кіноспільноту до бойкоту російського кінематографа. Та звернулись до світової спільноти з проханням не позиціювати Сергія Лозницю як представника української культурної сфери.