Українська Кіноакадемія разом з Netflix надає гранти українським сценаристам та продюсерам
Фото: Unsplash

Українська Кіноакадемія за підтримки Netflix Fund for Creative Equity запускає програму грантів для допомоги українським сценаристам і продюсерам. Про це повідомляє Українська Кіноакадемія.

Програма пропонує гранти по 10 000 доларів США на підтримку 20 проєктів з розробки сценарію повнометражного художнього фільму для команд сценаристів та продюсерів, які мають громадянство України.

"Кожна обрана команда братиме участь у майстер-класах, розроблених EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs), та отримає індивідуальні консультації і наставництво від експертів EAVE щодо написання сценарію, фінансування та маркетингових стратегій для її проєктів", – пишуть автори проєкту.

До участі в програмі допускають оригінальні повнометражні ігрові фільми тривалістю 70 хвилин і більше, що на момент подання заявки перебувають на стадії розроблення.

Кіноакадемія зазначає, що кожен український митець може подати заявку на участь в ініціативах незалежно від нинішнього місця проживання.

Всі проєкти переглядатимуться членами журі, які є міжнародними експертами кіноіндустрії.

Крім того, Українська Кіноакадемія сприятиме у перекладі готових сценаріїв англійською мовою, щоб проєкти мали вихід на міжнародний кіноринок.

  • Ініціатива від фонду Netflix є продовженням підтримки української кіноіндустрії. На сьогодні вже 200 фахівців галузі отримали стипендії для реалізації своїх творчих цілей, а навчання та наставництво були запропоновані понад 650 українським кінематографістам, сценаристам, продюсерам та іншим представникам галузі.