Фільм "Ми були рекрутами" про 3 штурмову бригаду вийшов на Netflix
Кадр із фільму "Ми були рекрутами"

Український фільм "Ми були рекрутами" про шлях бійців 3 окремої штурмової бригади ЗСУ вийшов на стримінговій платформі Netflix. Про це в Facebook повідомив режисер стрічки Любомир Левицький. 

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

У коментарі для LIGA.Life режисер розповів, що переговори зі стримінговою платформою розпочалися наприкінці національного прокату фільму. Зокрема, Netflix зацікавився високими показниками касових зборів. 

Довідка
Національний кінопрокат фільму "Ми були рекрутами" розпочався 2 травня 2024 року і тривав 6 тижнів, за винятком кількох київських кінотеатрів мережі "Планета кіно", де покази відбувалися до 19 червня. 

Бокс-офіс стрічки за перші чотири тижні кінопрокату в Україні становив понад 5,2 млн грн. Це другий за обсягом касових зборів результат серед українських документальних фільмів. Для порівняння, стрічка "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова, яка в березні 2024-го отримала "Оскар" як найкращий документальний фільм, зібрала 8,5 млн грн за три хвилі прокату.

"Netflix дуже обережно зараз ставиться до мілітарі-контенту через низьку зацікавленість глядачів, тому ми переживали, що компанія не захоче взяти фільм. Але я вірив, що якісний продукт, круті герої та історія, а також касові збори якось вплинуть на рішення", — ділиться Любомир Левицький і додає: "Так і сталося. Ми подали результати кінопрокату, вони сказали, що це дуже хороший показник. Ми маємо позитивне рішення — сьогодні відбулася прем’єра фільму на Netflix". 

Зараз онлайн-перегляд фільму доступний лише для користувачів Netflix з України. Документальний роудмуві "Ми були рекрутами" також планують випустити на платформах Sweet.TV і, можливо, Megogo, додає режисер.

"Думаю, скоро будуть ще інші платформи, які відкриють обмежений реліз за кордоном. Тобто фільм можна буде подивитися платно. Відкриття онлайн-прав у різних країнах світу буде після кінопрокату за кордоном", — пояснив він. 

У центрі сюжету стрічки "Ми були рекрутами" — історія 19-річного новобранця 3 окремої штурмової бригади Бориса "Журналіст" Савенка. Фільм показує шлях хлопця від проходження курсу молодого бійця до справжніх дій на лінії бойового зіткнення. 

Знімання стрічки, яку сам режисер визначає як мок’юментарі (ігровий фільм, знятий у документальному стилі), тривало п’ять днів. До процесу залучали реальних бійців 3 ОШБр. 

Після кінопрокату команда фільму організувала також тур Україною. Зокрема відвідали Львів, Івано-Франківськ, Київ, Дніпро та Одесу. Частина коштів із придбаних квитків пішла на допомогу 3 ОШБр. 

"Чому цей фільм варто подивитися? Українцям потрібно зрозуміти, хто сьогодні обороняє країну, а іноземцям — куди йдуть кошти, які з їхніх податків відправляють уряди на допомогу Україні, які люди стоять за цією зброєю. Думаю, це допоможе іноземцям зрозуміти і повірити, що вони роблять правильну справу і сьогодні Україну захищають такі круті люди", — підсумовує Любомир Левицький.