Француженка піднялась канатом на Ейфелеву вежу. Так вона збирала гроші для онкохворих
Фото: AP Photo / Laurent Cipriani

Француженка Анук Гарньє піднялася на Ейфелеву вежу в Парижі за допомогою каната, щоб зібрати кошти на підтримку онкохворих. Жінка встановила новий світовий рекорд, піднявшись на 110 метрів за 18 хвилин. Про це повідомляє The Guardian.

"Моя мрія збулася. Це чарівно", — сказала Гарньє після того, як піднялась на висячій мотузці, щоб досягти рекорду. Вона додала: "Я ніколи не сумніваюсь у   тому, що збираюся зробити".

34-річна спортсменка утримує рекорд "найвищого підйому" та "найвищого підйому серед жінок". Попередній світовий рекорд належав південноафриканському спортсмену Томасу Ван Тондеру, який у 2020 році піднявся по канату між Соуето-Тауерс у Йоганнесбурзі на 90 метрів. Жіночий рекорд належав данській спортсменці Іді Матільде Стінсгаард, яка піднялася по мотузці на висоту 26 метрів на Копенгагенський оперний театр у 2022 році.

За словами Анук Гарньє, на шляху до цього рекорду було багато злетів і падінь. Зокрема, погода "не завжди була її союзником", і доводилося координувати плани всіх, хто брав участь у цьому проєкті. Утім, за її словами, вона ніколи не припиняла вірити.

Жінка розповіла, що готувалася до випробування цілий рік, бо хотіла зібрати гроші для "Ліги проти раку" після того, як у її матері діагностували цю хворобу.

"Я бачила, як вона бореться з хворобою. Тому хотіла зробити свій внесок", – сказала Гарньє.

Тепер вона планує повернутися до бігу з перешкодами та нести олімпійський вогонь у травні в Марселі, але зізналася, що вже думає про майбутні виклики.

Жінка почала займатися лазінням по канату у 2022 році після перемоги на чемпіонаті світу з подолання смуги перешкод.