Французьку пару, яка мала понад сотню котів, засудили через жорстокі умови утримування тварин
Фото: Unsplash

Французьку пару засудили до одного року умовно за утримання понад сотні тварин у жорстоких умовах. Подружжя з Ніцци тримало 159 котів і сім собак у своїй квартирі площею 80 квадратних метрів. Правоохоронці виявили, що тварини живуть у бруді, багато з них зневоднені, страждають від недоїдання або заражені паразитами. Про це повідомляє BBC.

68-річний чоловік та 53-річна дружина отримали вирок від суду у вигляді заборони на утримування домашніх тварин через те, що подружжя не може дбати про них належним чином. Також пару зобов’язали виплатити понад 150 000 євро (128 000 фунтів стерлінгів) благодійним організаціям із захисту прав тварин і громадянським партіям.

Минулого року поліція втрутилася у суперечку у квартирі подружжя та виявила десятки тварин у кожній кімнаті. Влада повідомляла про екскременти тварин всюди. Деякі з котів і собак згодом померли через погане самопочуття.

Під час обшуку квартири слідчі знайшли у ванній кімнаті тіла щонайменше двох котів і двох собак.

Власниця квартири заявила в суді, що тварини були "любов’ю всього її життя", але вона признала, що "напартачила". Жінка повідомила, що забрала трьох котів і трьох собак від своїх батьків у 2018 році, а потім ще привезла близько 30 котів, які жили в покинутому будинку, до своєї квартири. Згодом ці тварини розмножилися.

Психіатричне обстеження виявило у 53-річної жінки "синдром Ноя" — психологічна потреба рятувати тварин, навіть якщо людина не здатна зробити це належним чином.

Подружжя вже було під слідством у 2014 році за те, що вони жили в студії площею 18 квадратних метрів з 13 котами та собакою.