Головного диригента Одеської опери звільнили – він фотографувався з чоловіком Нетребко
Фото: Вікіпедія

Головного диригента Одеської опери В’ячеслава Чернуху-Воліча звільнили через виступ у Національній опері міста Баку, яку очолює Юсиф Ейвазов, чоловік путіністки Анни Нетребко. Про це повідомляє "Українська Правда".

Директорка опери розповіла, що Чорнуху-Воліча було звільнено 12 квітня через резонанс, який викликали його фото з Ейвазовим. Також із сайту Одеської опери видалили інформацію про головного диригента.

В’ячеслава Чернуху-Воліча запросило диригувати оперу "Богема" Пуччіні колишнє керівництво Бакинської опери. Він повідомив, що не міг відмовитися від попередньої домовленості. А вже у день концерту, 8 квітня, дізнався, що Юсиф Ейвазов (чоловік Анни Нетребко) став новим очільником Азербайджанського академічного театру опери й балету.

Культурна спільнота обурилася, побачивши фото диригента Одеської опери В’ячеслава Чернухи-Воліча та Юсифа Ейвазова. Спільні світлини виклала оперна співачка Афак Аббасова на своїй сторінці у Facebook.

Сам Чернухо-Воліч стверджує, що не знав про призначення нового директора опери, і що він не має перевіреної інформації про підтримку Ейвазовим поглядів Нетребко.

Анна Нетребко була довіреною особою Володимира Путіна на виборах, отримувала з його рук нагороди, виступала на відкритті Олімпіади в Сочі, фотографувалася з прапором "Новоросії" разом з одним із сепаратистських лідерів та фінансувала "ДНР".