Майно університету ім. Карпенка-Карого залишиться у власності держави – МКІП
Фото: МКІП

Майно Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого залишиться у власності держави. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

5 вересня 2023 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду ухвалив остаточне рішення на користь держави у справі щодо можливого рейдерського захоплення майна університету ім. Карпенка-Карого та земельної ділянки, на якій розташовані навчальні корпуси Інституту екранних мистецтв за адресою: вул. Євгена Коновальця, 18.

У 2004 році "Укркінохроніка" та ПАТ "Зодча Діадема" уклали договір. Згідно з умовами документа, мало б відбутися фактичне відчуження державного нерухомого майна.

Цей договір передбачав, що забудовник погасить заборгованість кіностудії та проведе її ремонт, а натомість він отримав право побудувати на території студії житловий комплекс та офісне приміщення.

Мінкульт, без згоди якого була укладена угода, та прокуратура звернулися до суду, щоб визнати договір недійсним.

У квітні Апеляційний суд підтримав позицію МКІП щодо неприпустимості відчуження землі на Коновальця. Але забудовник "Зодча Діадема" подав касаційну скаргу.