Каннський кінофестиваль відкриє історична драма "Фаворитка" з Джонні Деппом — трейлер
Кадр з фільму ''Фаворитка''

Організатори Каннського кінофестивалю оголосили фільм-відкриття. Цьогоріч ним стане історична драма "Фаворитка" (Jeanne Du Barry), у якій головну роль зіграв Джонні Депп.

Історична драма розповідає про Жанну Дюбаррі — останню фаворитку Людовіка XV. Дівчина не мала дворянського походження — з робітничого класу, але король привів її у Версальський палац, що викликало чимало пліток та засудження серед придворної знаті.

Роль Дюбаррі виконала французька режисерка та актриса Майвенн, яка також зрежисувала стрічку. Короля Людовіка XV зіграв Джонні Депп. Також у фільмі знялися П'єр Рішар, Луї Гаррель, Мельвіль Пупо, Паскаль Греггорі та інші.

"Фаворитка" — перший повнометражний фільм Деппа більш ніж за три роки: востаннє фільм з ним виходив на початку 2020-го. Ця роль і показ на відкритті одного з найпрестижніших кінофестивалів світу стане для актора великим поверненням після кількох років бойкоту в кіносвіті через скандальне розлучення з акторкою Ембер Херд.

76-й Каннський кінофестиваль проходитиме з 16 до 27 травня 2023 року. Програму цьогорічного кіноогляду оголосять 13 квітня.

Після прем’єри в Каннах стрічка вийде у світовий прокат.