КМДА видала дозволи для капітального ремонту кесона на Оболоні — візуалізація
Фото: Кесон на Оболоні/Facebook

Департамент міського благоустрою КМДА видав дозволи на будівельні та земляні роботи у парку "Наталка" ТОВ "Гювексхаус", що проводить капітальний ремонт кесона. Про це повідомляється на сторінці "Кесон на Оболоні" у Facebook.

Зазначається, що необхідність переоформлення була пов’язана зі зміною компанії-замовника капітального ремонту кесона та офіційної адреси об'єкта.

"Оформлення цього документа із незалежних від нас причин затягнулося, але наразі сформований повний пакет дозвільної документації", — йдеться у повідомлені.

Фото: Кесон на Оболоні/Facebook
Фото: Кесон на Оболоні/Facebook

Будівельні роботи на території кесона мають завершити до 29 травня 2024 року. Однак у спільноті "Кесон на Оболоні" кажуть, що дати можуть корегувати залежно від динаміки реалізації проєкту.

Капітальний ремонт проведуть всередині тунелю й на території довкола. Крім кесона обіцяють відремонтувати ще пʼять споруд. Тут планують створити рекреаційну зону з музичною сценою, спортзалом, простором для дітей та ресторанами.

Фото: Кесон на Оболоні/Facebook
Фото: Кесон на Оболоні/Facebook

Також на кесоні облаштують оглядовий майданчик, висотою 10,7 метра. Підйом на оглядовий майданчик буде розміщений на одному з фасадів, і завдяки його плавності платформа буде доступною людям з додатковими потребами та мамам з дитячими візочками. Вхід на нього буде вільним.

Фото: Кесон на Оболоні/Facebook
Фото: Кесон на Оболоні/Facebook

"Навколо кесону огорожі не буде, тобто де-факто половина цієї землі розширить територію парку "Наталка", — сказав в інтерв'ю власник компанії "Гювексхаус" Ігор Тинний.

Раніше активісти ГО "Парк Наталка" пропонували перетворити кесон на артпростір, а також перевести із приватної власності в комунальну, тобто повернути місту.

У вересні 2022 року депутат Київради Владислав Трубіцин заявив, що кесон реконструюють незаконно, без відповідних дозволів.