Київським кінотеатрам погрожують через проведення першого в Україні ЛГБТКІА+ кінофестивалю
Фото: Кінотеатр "Жовтень"/Facebook

Київські кінотеатри "Жовтень" та KINO42 отримують погрози через проведення першого в Україні ЛГБТКІА+ кінофестивалю SUNNY BUNNY. Про це йдеться у їхній спільній заяві.

Вони зазначають, що в соціальних мережах ширяться заклики вчинити напад та навіть спалити кінотеатри через таку програмну політику.

Саме тому спільно з організаторами фестивалю Sunny Bunny кінотеатри направили звернення до Головного управління Національної поліції з проханням забезпечити громадський порядок на фестивальних локаціях та винайняли додаткову охорону.

"Наші кінотеатри — одні з останніх фестивальних майданчиків, що залишилися у Києві. Основними напрямками нашої діяльності є підтримка національного, незалежного кіно, проведення фестивалів та спеціальних культурних подій", — йдеться у повідомлені.

Там також зазначили, що кінофестиваль SUNNY BUNNY відбувається за підтримки низки посольств дружніх до України країн. Скасування, а тим більше насильницький зрив такої події "може згубно вплинути на міжнародний імідж України та ставлення до українців у країнах", які допомагають зброєю, грошима та прийманням біженців.

"Ми вважаємо, що українське суспільство не може дозволити невеликій групі агресивно налаштованих людей нищити культурну інфраструктуру столиці, загрожувати життю та здоровʼю співгромадян та міжнародному іміджу країни через розбіжність у поглядах", — зазначають у заяві.

Зокрема, представники кінотеатрів нагадали про нищівну пожежу, яка сталась внаслідок підпалу кінотеатру "Жовтень" за схожих обставин 29 жовтня 2014 року.

Тоді обійшлося без людських жертв, але будівля була сильно пошкоджена. Лише завдяки величезним витратам із міського бюджету, доброчинцям та згуртованості київської громади, зокрема ЛҐБТК+ спільноти, кінотеатр вдалося відбудувати.