Концерт Тревіса Скотта в Римі спричинив "землетрус" – відео
Фото: travisscott/Instagram

Директорка римського Колізею закликала припинити концерти в розташованому поруч Circus Maximus після того, як виступ американського репера Тревіса Скотта викликав поштовхи, схожі на землетрус, повідомляє CNN.

Пожежна служба Італії підтвердила, що отримала "сотні дзвінків" від стурбованих жителів, які побоювалися, що в Римі стався землетрус. Приблизно з 22:30 за місцевим часом римляни також почали писати в соціальних мережах коментарі: "Хто-небудь відчуває землетрус?"

Однак це було не природне явище, поштовхи йшли від десятки тисяч людей, які стрибали під музику. Особливо імпульси посилилися, коли на сцену вийшов Каньє Вест. Це був перший раз, коли Вест, тепер відомий як Йе, виступив після того, як викликав бурю суперечок через антисемітські коментарі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений flame (@travisscott)

Тепер Альфонсіна Руссо, директорка Археологічного парку Колізей, закликала припинити вистави в Circus Maximus.

"Circus Maximus — це пам’ятка. Це не стадіон, не концертний зал. Величезні рок-концерти ставлять його під загрозу, зокрема й Палатинський пагорб, що розташований поруч", – розповіла Руссо.

За її словами, рок-концерти мають проводитися на стадіонах, щоб не загрожувати громадській безпеці.

Останнім часом Circus Maximus став популярним концертним майданчиком. Цього літа тут виступали Imagine Dragons, Guns N' Roses і Брюс Спрінгстін.

За даними департаменту цивільного захисту Рима, щонайменше 60 осіб потребували медичної допомоги після того, як під час концерту Скотта хтось розпилив перцевий балончик у натовп.

Circus Maximus – давньоримський майданчик для перегонів на колісницях і розваг. Він розміщений у долині між Авентіном і Палатином в Римі, поряд із Колізеєм та іншими пам'ятками архітектури. У змаганнях на іподромі могло одночасно брати участь дванадцять колісниць.