Марина Соловйова офіційно очолила Департамент охорони культурної спадщини КМДА
Фото: Марина Соловйова / Facebook

Департамент охорони культурної спадщини КМДА очолить Марина Соловйова, яка завжди опікувалась збереженням старого Києва і багато для цього зробила, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Її заступником призначили активіста Дмитра Перова. "Спільними зусиллями впроваджуватимемо необхідні зміни для збереження культурної, історичної спадщини нашого міста", — написав Віталій Кличко.

Марина Соловйова — юристка, активістка, голова правління ГО "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива", член Громадської Ради Доброчесності. Починаючи з 2005 року представляла інтереси громади й власників гаражів на Пейзажній алеї, відстоюючи їх у юридичній та комунікаційній площинах.

На посаді вона структуруватиме критерії щодо захисту будівель старше 100 років та надання їм додаткового захисту.

Дмитро Перов — київський активіст, співзасновник памʼяткоохоронного хабу "Цегла" і волонтер ГО "Мапа Реновації". У новому статусі він реалізовуватиме міську Стратегію збереження культурної спадщини й зможе на законному рівні вносити історичні будівлі Києва до переліку об’єктів культурної спадщини, а також матиме повноваження контролювати дотримання пам’яткоохоронного законодавства.